Συχνά μαγειρικά ατυχήματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Συχνά μαγειρικά ατυχήματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Γιατί για όλα υπάρχει λύση

Στην κουζίνα, κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, ακόμη και οι καλύτερες μαγείρισσες αποκλείεται να μην έχουν κάνη λαθάκια. Σε όλες μας έχει τύχει να ρίξουμε π.χ περισσότερο αλάτι στην κατσαρόλα.

Πάμε να δούμε συχνά μαγειρικά ατυχήματα και τις λύσεις τους:

1. 'Επεσε πολύ αλάτι στην κατσαρόλα και το κρέας έγινε... λύσσα; Η λύση έρχεται από την πατάτα. Ρίξτε μια μεγάλη ξεφλουδισμένη πατάτα, αφού την έχετε κόψει στα δύο μέσα στην κατσαρόλα και θα δείτε ότι μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει ρουφήξει το extra αλάτι
2. Χύνεται διαρκώς το νερό απ'έξω όσο βράζετε μακαρόνια ή ρύζι; Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατέψτε καλά. Μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε ελάχιστα και τη φωτιά
3. Στέγνωσε παραπάνω από όσο θέλατε το κρέας στην κατσαρόλα; Η λύση έρχεται από το γάλα. Ρίχνετε λίγες κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ πάνω στο στεγνό κρέας και το αφήνετε να βράσει λίγο ακόμα. Θα βγει πιο ζουμερό από ποτέ

Διαβάστε ακόμα

Αυτή η μαγική σκόνη θα καθαρίσει σε βάθος τα χαλιά σας

Tips για να καθαρίσετε το σίδερό σας εύκολα και προπάντων οικονομικά!