Ποτέ δεν είναι αργά: Πώς θα αποθηκεύσετε τα χειμερινά σας ρούχα

Ποτέ δεν είναι αργά: Πώς θα αποθηκεύσετε τα χειμερινά σας ρούχα

Tips που θα σας αλλάξουν την ζωή

Οι περισσότερες (τεμπέλες) από εμάς, όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν, δεν έχουν, ακόμα, σηκώσει, τα χειμερινά τους ρούχα. Λίγο η έλλειψη χρόνου, λίγο ο καιρός που δεν λέει να μας κάνει την χάρη να καταλήξει στην εποχή, πουλόβερ, μπουφάν, παλτό κλπ. κρέμονται ακόμα στη ντουλάπα μας, και μας υπενθυμίζουν μία ακόμα δουλειά που θα έπρεπε να έχουμε κάνει και την αναβάλλουμε.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να συγκεντρωθούμε και να κάνουμε το συμμάζεμα που αναβάλλουμε εδώ και καιρό. Κι αν σας φαίνεται δυσβάστακτο, σκεφτείτε μόνο τα χαριτωμένα sundresses σας τέλεια κρεμασμένα, και τις αμάνικες μπλούζες σας καλοδιπλωμένες και έτοιμες να τις φορέσετε. Μία απόφαση είναι, πάρτε την και ανανεώστε την ντουλάπα σας για το καλοκαίρι, με τα παρακάτω tips.

1) Μπουφάν και λοιπά ογκώδη πανωφόρια
Ο απλούστερος τρόπος για να τα αποθηκεύσουμε δεν είναι άλλος από τις σακούλες από τις οποίες μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα.

2) Παπούτσια και μπότες
Καλό είναι να καθαριστούν προτού τα αποθηκεύσετε. Βάλτε τα ξεχωριστά το κάθε ζευγάρι σε χαρτονένια ή πλαστικά κουτιά, και χρησιμοποιήστε χαρτί ή και καλαπόδια για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Αν δεν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί σε ένα μεγαλύτερο κουτί, αντί να τυλίξετε το κάθε ζευγάρι ξεχωριστά, με χαρτί ή ακόμα και σε πάνινες τσάντες.

3) Πλεκτά χωρίς σκόρο
Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε καλά τα πλεκτά σας, πριν τα σηκώσετε. Μάλλινα και είδη από κασμίρ είναι προτιμότερο να μπουν σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες θα τοποθετήσετε, στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο, πλαστικό κουτί. Μην ξεχάσετε να τα τοποθετήσετε σε δροσερό και σκιερό μέρος, χωρίς υγρασία, και να βάλετε στα κουτιά αποθήκευσής τους ειδικές ταμπλέτες κατά του σκόρου.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεθώριασαν τα μαύρα ρούχα σας; «Ανανεώστε» τα με αυτά τα tips
Διώξτε το σκόρο με έναν όρο