8 αντικείμενα που μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο πιάτων-και δεν είχες ιδέα

8 αντικείμενα που μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο πιάτων-και δεν είχες ιδέα

Και κανένα από αυτά δεν είναι τα πιάτα!

Η ανακάλυψη του πλυντηρίου πιάτων έλυσε τα χέρια σε πολλές νοικοκυρές, αφού τις γλίτωσε από πολύ κόπο και χρόνο. Φανταστήκατε όμως ποτέ πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι για τον καθαρισμό των μικροαντικειμένων του σπιτιού που μας ταλαιπωρούν, αφού δεν γνωρίζουμε πως μπορούμε να τα καθαρίσουμε καλύτερα ή η όλη διαδικασία μας φαίνεται χρονοβόρα;Βγες από τον περιττό κόπο και γλίτωσε χρόνο βάζοντας τα παρακάτω ασυνήθιστα αντικείμενα στο πλυντήριο.


1.Σχάρες ανεμιστήρα: Οι περισσότεροι προτιμάμε να τις αφήσουμε με σκόνη παρά να προσπαθούμε να τις καθαρίσουμε με το σφουγγάρι. Βάλτες στο πλυντήριο και ξεμπέρδεψε στο άψε σβήσε.


2. Ράφια ψυγείου: Η υγιεινή του ψυγείου είναι πολύ σημαντική για κάθε κουζίνα. Τα ράφια είναι πανεύκολο να βγουν και να πλυθούν μέσα στο πλυντήριο.


3. Πινέλα μακιγιάζ: Τα πινέλα μακιγιάζ πρέπει συχνά να απολυμαίνονται λόγω των μικροβίων που συγκεντρώνουν. Η υψηλή θερμοκρασία του πλυντηρίου θα τα εξαφανίσει όλα.


4. Σφουγγάρια: Δεν χρειάζεται να πετάς τα σφουγγάρια σου κάθε φορά που είναι λίγο λερωμένα. Για να τα διατηρήσεις καθαρά, αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους.


5. Βούρτσες και λαστιχάκια μαλλιών: Όπως και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, έτσι και αυτά χρειάζονται καλό καθάρισμα. Φρόντισε μόνο να βγάλεις τις τρίχες από πάνω τους πριν τα βάλεις στο πλυντήριο.


6. Παιδικά παιχνίδια: Όταν πρόκειται για τα παιδιά η καθαριότητα είναι αναγκαία και πολύ συχνή. Προτίμησε να πλύνεις με αυτό τον τρόπο πλαστικά παιχνίδι, αφού τα χνουδωτά δεν θα καθαριστούν και τόσο καλά.


7. Αντικείμενα μπάνιου :Μπορείς πολύ εύκολα να πλύνεις τη σαπουνοθήκη, τη βάση για τις οδοντόβουρτσες ή ακόμα και τις ίδιες τις οδοντόβουρτσες!


8. Εξοπλισμός γυμναστικής: Βαράκια, επιγονατίδες, σχοινάκια ή ακόμα και η μπάλα ποδοσφαίρου μπορεί να καθαριστεί έτσι. Απόφυγε όμως να βάλεις αντικείμενα που μπορεί να καταστραφούν από τη θερμοκρασία ή το νερό.

Διαβάστε ακόμη:

4 λάθη που κάνεις με το σίδερο μαλλιών και πώς να τα αποφύγεις

Kάντε την κυτταρίτιδά σας αόρατη, με το τρικ των αγγέλων της Victoria' s Secret