Μαλακώστε το βούτυρο στο λεπτό με λαδόκολλα

Αμέ γίνεται γρήγορα και εύκολα

Όταν θέλετε να φτιάξετε γλυκό αυτό που παίρνει αρκετή ώρα είναι το να μαλακώσει το βούτυρο και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πολλές φορές μάλιστα ξεχνάμε ότι είναι χρονοβόρο και το βγάζουμε από το ψυγείο την τελευταία στιγμή καταφεύγοντας στη λύση του φούρνου μικροκυμάτων.

Ωστόσο αν απλώσετε στον πάγκο μια λαδόκολλα ψησίματος, βάλετε από πάνω το βούτυρο και το σκεπάσετε με άλλη λαδόκολλα, έχετε κάνει το πρώτο βήμα για να το μαλακώστε. Αμέσως μετά παίρνετε τον πλάστη και σιγά -σιγά το απλώνετε σαν να κάνετε πίτα.

Στο λεπτό το βούτυρο έχει την τέλεια θερμοκρασία.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ