Συγκατοίκησε κι εσύ. Μπορείς!

Συγκατοίκησε κι εσύ. Μπορείς!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνεις οικονομία είναι να συγκατοικήσεις. Πιστεύεις ότι δεν μπορείς;

Στο εξωτερικό η συγκατοίκηση θεωρείται κάτι πολύ φυσικό και φυσιολογικό, με εκατομμύρια άγνωστους ανθρώπους να μοιράζονται την ίδια στέγη για καθαρά πρακτικούς λόγους. Είτε είναι 20 είτε 30 ετών, οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια οικονομική άνεση να νοικιάζουν το δικό τους διαμέρισμα. Έτσι, ψάχνουν και βρίσκουν συγκάτοικους με τους οποίους μοιράζονται μεν το ίδιο σπίτι, μοιράζονται όμως και τα έξοδά του, τις δουλειές, τις ευθύνες και γενικά ό,τι συνεπάγεται η ενοικίαση ενός σπιτιού.

Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ καλή εκπαίδευση για να σταματήσετε να είστε κακομαθημένες και να αρχίσετε να συνυπάρχετε αρμονικά με άλλους ανθρώπους, όπως ακριβώς μαθαίνουν οι άντρες στο στρατό. Συνήθως -αν υπάρχει θετική διάθεση- τα πράγματα κυλάνε ιδιαίτερα εύκολα, ενώ μεγάλες φιλίες γεννιούνται μέσα από τη συγκατοίκηση, είτε οι συγκάτοικοι είναι υπάρχοντες φίλοι, είτε εντελώς άγνωστοι.

Το ένστικτό σας θα σας πει από την αρχή αν πρέπει να κάνετε το βήμα ή όχι, αν και πολύ συχνά τα παράλογα ρίσκα είναι αυτά που φέρνουν τα πιο συγκλονιστικά αποτελέσματα. Το βέβαιο είναι πως θα κάνετε τρομερή οικονομία και θα μπορέσετε να μαζέψετε μερικά χρήματα για τις διακοπές σας. Δοκιμάστε το!