Σγουρά μαλλιά: 4 πανεύκολοι τρόποι για να τα τιθασεύσετε

Γωγώ Φούντα
Σγουρά μαλλιά: 4 πανεύκολοι τρόποι για να τα τιθασεύσετε

Ήρθε η ώρα να πείτε όχι σε ισιωτικό και πιστολάκι

Μήπως έχετε σγουρά μαλλιά γεμάτα μπουκλίτσες οι οποίες σας παιδεύουν και δεν ξέρετε πώς να τις τιθασεύσετε; Μήπως όταν ήσασταν πιτσιρίκα ευχόσασταν να ήταν ολόισια και εκεί γύρω στην εφηβεία το σίδερο μαλλιών είχε γίνει προέκταση του χεριού σας; Μήπως τώρα πια έχετε συνειδητοποιήσει το πόσο υπέροχα, στιλάτα και σέξι μαλλιά έχετε; Ναι καταλαβαίνουμε ότι παιδεύεστε, και ότι σίγουρα σας παίρνει περισσότερο χρόνο να τα φτιάξετε, από το αν είχατε ίσια, αλλά αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, σας εγγυόμαστε ότι πολύ σύντομα όλοι θα ζηλεύουν τα υπέροχα μαλλιά σας κι εσείς δεν θα ξαναπιάσετε ισιωτικό στα χέρια σας.

1. Προσοχή στα προϊόντα styling: Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά σαμπουάν και κρέμες μαλλιών, γιατί η τρίχα σας είναι πιο ιδιαίτερη και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα. Αν δεν έχετε ιδέα τι να αγοράσετε, ρωτήστε μία ειδικό η οποία θα ξέρει σίγουρα να σας κατατοπήσει.

2. Όχι στο ζεστό νερό: Μην ξεχνάτε να ξεβγάζετε το τελευταίο χέρι με κρύο νερό όπως υποστηρίζουν οι hair experts. Το ζεστό νερό έχει την τάση να φριζάρει τα μαλλιά, κάτι που φυσικά δεν κάνει το κρύο. Γενικότερα προσπαθήστε να προστατεύετε τα μαλλιά σας από το καυτό νερό και τους ατμούς.

3. Το φυσικό στέγνωμα: Αποφύγετε το πιστολάκι και προσπαθήστε να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά. Τώρα αν βιάζεστε και τα μαλλιά σας είναι υγρά, δε χάλασε κι ο κόσμος, αλλά καλό θα ήταν να μην τα ταλαιπωρείτε με θερμότητα γιατί το ζητούμενο είναι να διατηρούν την ιδιαίτερη φόρμα τους.

4. Ποτέ μα ποτέ μη χτενίζετε τα σγουρά μαλλιά όταν είναι υγρά ή νωπά: Αν θέλετε να τα ξεμπερδέψετε, που εντελώς αυτό είναι... ακατόρθωτο, κάντε το όταν αυτά είναι στεγνά και κατά προτίμηση λίγο πριν τα λούσετε.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το κόλπο για να καθαρίσεις ένα ακτινίδιο μέσα σε 30''(video)

Διατηρήστε το μαύρισμά σας περισσότερο με τα πιο απλά tips