Κι όμως αυτό το αντικείμενο στο σπίτι σου είναι πιο βρώμικο και από το μπάνιο σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κι όμως αυτό το αντικείμενο στο σπίτι σου είναι πιο βρώμικο και από το μπάνιο σου

Δεν πάει με τίποτα το μυαλό σου

Για να διαβάσεις αυτή τη στήλη, στην οποία βρίσκεις θέματα σχετικά με το σπίτι σου τη διακόσμηση του ή την καθαριότητα του, σημαίνει πως είσαι πια σε αυτή την ηλικία που είτε έχεις μετακομίσει και μένεις μόνη σου, είτε η μαμά σου σε έχει κάνει βοηθό της γιατί έχει πια κουραστεί. Ό,τι και να συμβαίνει από τα δύο πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις ποιο είναι αυτό το αντικείμενο που έχει πάνω του τα περισσότερα μικρόβια.

Αρχικά κι εσύ σίγουρα σκέφτηκες πως είναι κάτι που βρίσκεται μέσα στο μπάνιο σου, όμως κάνεις μεγάλο λάθος γιατί δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Σύμφωνα λοιπόν, με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Daily Mail, το σφουγγάρι της κουζίνας σου (ναι αυτό που πλένεις τα πιάτα σου) μπορεί να είναι περισσότερο μολυσμένο με βακτήρια 200.000 φορές περισσότερο και από το βουρτσάκι της τουαλέτας σου.

Αυτό λοιπόν που εσύ χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις τα μαγειρικά σκεύη σου είναι στην πραγματικότητα ένα μυστικό πεδίο αναπαραγωγής ασθενειών. Και δεν είναι πραγματικά τόσο περίεργο αν το σκεφτείς: αυτά τα σφουγγάρια παρέχουν ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, με τη διατροφή που προέρχεται από περιστασιακά τρόφιμα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να στεγνώνει το σφουγγάρι σου πριν το χρησιμοποιήσεις ξανά για να «πεθαίνουν» μαζί και τα βακτήρια.

Το πιο ασφαλές που μπορείς να κάνεις για να το αποστειρώσεις είναι το εξής: γέμισε μία λεκάνη με νερό όπου θα έχεις αραιώσει χλωρίνη και βύθισε μέσα το σφουγγάρι σου. Άφησε το για λίγη ώρα και στη συνέχεια ξέβγαλε το με νερό.