Υπόθεση μπανιέρα και πετσέτες: Κάθε πότε και πώς πρέπει να τις καθαρίζουμε;

Ξέρουμε πόσο βαριέσαι την γενική καθαριότητα, όμως, ήρθε η ώρα να την κάνεις. Τουλάχιστον στο μπάνιο.

Παραδέξου το. Έχεις την αίσθηση ότι το πιο βρώμικο σημείο του μπάνιου σου είναι η τουαλέτα και όταν βαριέσαι να το καθαρίσεις ολόκληρο (μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις) αρκείσαι στο να καθαρίσεις μόνο αυτή. Κι όμως, βάσει ερευνών, η μεγαλύτερη εστία μολύνσεων και μικροβίων στο μπάνιο σου είναι η.. μπανιέρα. Σύμφωνα με τη μελέτη του Boston Simmons College το 26% από τις μπανιέρες που μελετήθηκαν «φιλοξενούσαν» βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά δερματικά προβλήματα.

Όπως καταλαβαίνεις, έφτασε η μέρα που θα ξεκινήσεις να καθαρίζεις την μπανιέρα σου όσο συχνά καθαρίζεις και την τουαλέτα, δηλαδή, σίγουρα μια φορά την εβδομάδα.

Σε ένα μπουκάλι σπρέι ανάμειξε ένα φλυτζάνι νερό με ένα φλυτζάνι ξύδι και ψέκασε καλά όλη την μπανιέρα. Μετά από 15’ τρίψε με ένα σφουγγάρι και ξέβγαλε καλά το μπάνιο σου. Παρόμοια συνταγή μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις και τις σωληνώσεις που συχνά φράζουν από τρίχες και έλαια, ρίχνοντας μισή κούπα μαγειρική σόδα και άλλο τόσο ξύδι. Μετά από λίγο, ρίξε καυτό νερό και οι σωληνώσεις σου θα είναι σαν καινούριες.

towels

Όσο για τις πετσέτες.. Το σκεπτικό σου λέει ότι αφού σκουπίζεσαι μόλις έχεις κάνει μπάνιο είναι πεντακάθαρες για μέρες; Γράψε λάθος. Οι πετσέτες μας έχουν χιλιάδες νεκρά κύτταρα πάνω τους γεγονός που καθιστά αναγκαίο να τις πλένεις κάθε τρεις μέρες σίγουρα.

Δες ακόμα:

DIY: 5 μυστικά για να καθαρίσεις μόνη σου τα μικρά χαλιά

7 λάθη που πιθανότατα κάνεις όταν βάζεις πλυντήριο

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ