Ώρα για δουλειές; Καθάρισε τις κουρτίνες σου σε 5 απλά βήματα

Εύκολα και γρήγορα

Είναι αλήθεια πως οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι και τα αγαπημένο μας πράγμα στον κόσμο, γι’ αυτό και όταν μπορούμε να το αποφύγουμε είμαστε πολύ χαρούμενες. Τι συμβαίνει όμως όταν μένεις μόνη σου, δεν έχεις κανέναν να σε βοηθήσει σε αυτό και η μαμά σου είναι κάπως μακριά; Η λύση είναι μονόδρομος αναγκαστικά.

Εκτός όμως από τις γνωστές και βασικές δουλειές υπάρχουν και κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι σου, που συνήθως αγνοείς και δεν καθαρίζεις. Και όχι γιατί δεν το θες, αλλά γιατί δεν ξέρεις τον τρόπο, αλλά και πότε πρέπει να τα καθαρίσεις. Ένα από αυτά είναι και οι κουρτίνες, τις οποίες σίγουρα δεν πλένεις και τόσο συχνά.

Μάθε όμως πως πρέπει να πλένονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αυτό γιατί μαζεύουν σκόνη και όσο και να σκουπίζεις εσύ, πάντα από κάπου θα απελευθερώνεται λίγη σκονίτσα. Παρακάτω λοιπόν, θα μάθεις πώς να τις καθαρίσεις σε 5 πολύ απλά βήματα.

Αρχικά, αφαίρεσε όλα τα θηλύκια από την κουρτίνα σου και χαλάρωσε το σχοινί από την τρέσα –σε περίπτωση που την έχεις μαζέψει-. Βγες στο μπαλκόνι και τίναξε την, προκειμένου να διώξεις την σκόνη που έχει πάνω της. Βάλε τις κουρτίνες σε κρύο νερό και πλύνε τις προσεκτικά, ανάλογα πάντα με τον τύπο υφάσματος.

Εάν τις πλύνεις στο χέρι, σιγουρέψου, πως το απορρυπαντικό έχει διαλυθεί πλήρως, πριν βάλεις μέσα τις κουρτίνες. Προσοχή, για κανέναν λόγο μην τις τρίψεις. Ξέπλυνε τις πάρα πολύ καλά και προσπάθησε να τις στύψεις, προκειμένου να βγάλεις όσο περισσότερο νερό γίνεται.

Σε περίπτωση που τις πλύνεις στο πλυντήριο, φυσικά και θα χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα. Εάν τις σιδερώσεις, αυτό πρέπει να γίνει όσο είναι ακόμη νωπές, προκειμένου ο ατμός να εισχωρήσει βαθιά στις ίνες του υφάσματος.

Θυμήσου: Πριν τοποθετήσεις τις κουρτίνες στην θέση τους, πρέπει να ξεσκονίσεις καλά τόσο το παράθυρο και το κουρτινόξυλο, όσο και τις ράγες στο εσωτερικό.

Δες και αυτό:

5 τρόποι για να καθαρίσεις το σπίτι με λεμόνι!

How to: Πως καθαρίζουμε το ξύλινο πάτωμα;

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ