3 απλά steps για να διαλέξεις ένα ώριμο καρπούζι, όσο είναι ακόμη η εποχή του

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 απλά steps για να διαλέξεις ένα ώριμο καρπούζι, όσο είναι ακόμη η εποχή του

Do it like a pro

Το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ, όταν φεύγει ο Αύγουστος και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι καλά. Όσο ακόμη κάνει ζέστη, έχει ήλιο και αργεί να νυχτώσει, είναι ακόμη καλοκαίρι και δεν θα μας πείσει κανείς για το αντίθετο. Άσε που ακόμη υπάρχουν και τα καλοκαιρινά φρούτα που μας το θυμίζουν.

Κι εδώ ερχόμαστε στο θέμα μας. Το καρπούζι είναι ένα από τα καλοκαιρινά φρούτα που λατρεύουμε, πως μπορείς όμως να είσαι σίγουρη ότι θα διαλέξεις το σωστό και ώριμο καρπούζι που θες;

Είναι απλό, ακολουθείς τα 3 steps που θα δεις παρακάτω και όλα θα ‘ναι παιχνιδάκι.

#1. Κοίτα καλά

Κοίταξε το. Το καρπούζι πρέπει να είναι συμμετρικό και απαλλαγμένο από μώώπες, μαλακές κηλίδες, φουσκάλες ή τρυπήματα. Μερικές γρατζουνιές είναι φυσιολογικές, οπότε κοίταξε το πολύ καλά πριν το επιλέξεις.

Διάβασε ακόμη: Γιατί πρέπει να τρως τα κουκούτσια από το καρπούζι;

#2. Σήκωσε το

Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, ένα καρπούζι θα πρέπει να είναι πολύ βαρύ για το μέγεθός του. Οπότε τσέκαρε το βάρος του πριν το αγοράσεις.

#3. Γύρισέ το

Ψάξε να βρεις το σημείο όπου βρισκόταν στο έδαφος/χωράφι. Αυτό θα πρέπει να είναι βουτυρώδες κίτρινο. Αυτό είναι το σημείο όπου το καρπούζι βρισκόταν στο έδαφος και ωρίμαζε στον ήλιο. Αν αυτό το σημείο είναι υπόλευκο ή πράσινο, το καρπούζι σου είναι πιθανό άγουρο και η γεύση του θα μοιάζει περισσότερο σαν αγγούρι παρά καρπούζι. Εάν το χρώμα του εκεί είναι καναρίνι ή κίτρινο του ηλιοτρόπιου, μπορεί να είναι πολύ ώριμο, η γεύση του να είναι πολύ χάλια και η υφή του στο εσωτερικό κοκκώδης . Ένα απαλό κίτρινο βουτυρένιο χρώμα είναι το τέλειο καρπούζι.

Δες και αυτό: Πώς να κόψεις το καρπούζι σου μέσα σε ένα λεπτό;