Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστάς και να πλένεις τις πετσέτες του μπάνιου σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστάς και να πλένεις τις πετσέτες του μπάνιου σου;

Είσαι σίγουρη πως τα κάνεις όλα σωστά;

Ναι οι δουλειές του σπιτιού είναι βαρετές, το αναγνωρίζουμε και σου δίνουμε κάθε δίκιο που βαριέσαι να καθαρίζεις. Είναι όμως πολύ σημαντικό να γίνονται κάθε τόσο, όσο και αν βαριέσαι, δίνοντας μια κάποια ιδιαίτερη σημασία στο μπάνιο σου και σε ό,τι αυτό περιέχει, μιας και μιλάμε και για την προσωπική σου υγιεινή μεταξύ των άλλων.

Αν λοιπόν είχες κάποια κενά σχετικά με το κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστάς, αλλά και να πλένεις τις πετσέτες σου, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε την απάντηση που ψάχνεις. Οι πετσέτες μπορούν να χρησιμοποιούνται περίπου 3 με 4 φορές πριν τις πλύνεις, ειδικά εάν τις κρεμάς σε κάποιον γάντζο ή μπάρα προκειμένου να στεγνώσουν. Εάν τις διπλώνεις μετά τη χρήση και τις βάζεις σε κάποιο συρτάρι, έχε υπόψιν σου πως δεν στεγνώνουν κανονικά ανάμεσα στις χρήσεις και μπορεί να αποκτήσουν μια άσχημη μυρωδιά. Αυτές τις πετσέτες θα πρέπει να τις πλένεις ακόμη πιο συχνά.

Ένα λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι η προσθήκη υπερβολικού σαπουνιού σε υγρές πετσέτες που έχουν αρχίσει να μυρίζουν κάπως σαν μούχλα. Το σαπούνι στην πραγματικότητα βοηθά να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερα βακτήρια και μικρόβια στην βρεγμένη πετσέτα, οπότε όσο λιγότερο, τόσο καλύτερο. Ένα διπλό ξέβγαλμα είναι μια καλή ιδέα.

Όσο για το κάθε πότε πρέπει να τις αντικαθιστάς, η απάντηση είναι λίγο καλύτερη. Οι πετσέτες μπάνιου μπορούν να αντέξουν για πολλά χρόνια, ειδικά αν έχεις αρκετά σετ και τα συναλλάζεις κάθε φορά. Μια καλή στιγμή για να τις αντικαταστήσεις είναι όταν είναι σκισμένες, φθαρμένες, έχουν τρύπες ή δεν είναι πλέον απορροφητικές.