4 tips για να καθαρίσεις γρήγορα την fleece κουβέρτα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 tips για να καθαρίσεις γρήγορα την fleece κουβέρτα σου

Καθάρισε τη εύκολα και γρήγορα

Έχεις αγοράσει ποτέ μία fleece κουβέρτα, την οποία όμως φοβήθηκες να πλύνεις για να μην τη καταστρέψεις; Υπάρχουν τέσσερα tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να πλύνεις την κουβέρτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς να νομίζεις πως θα την καταστρέψεις.

Αρχικά τσέκαρε για λεκέδες

Εάν η κουβέρτα σου έχει επάνω λεκέδες, θα ήταν καλύτερο να τους καθαρίσεις προτού τη βάλεις στο πλυντήριο. Ρίξε λίγο υγρό απορρυπαντικό επάνω στον λεκέ και άφησε το για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια σκούπισε το με ένα στεγνό πανί ή με μια χαρτοπετσέτα. Μη τρίψεις το ύφασμα γιατί θα εξαπλώσεις τον λεκέ και θα είναι πιο δύσκολο να τον αφαιρέσεις.

Κοίταξε τα ταμπελάκια

Όπως με τα ρούχα, έτσι και οι κουβέρτες δεν πλένονται με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν κουβέρτες που χρειάζονται ειδικές οδηγίες για το πλύσιμο. Οπότε κοίταξέ τις προτού την πλύνεις.

Ξεκίνα το πλύσιμο

Γέμισε το πλυντήριό σου με κρύο νερό (νερό βρύσης) και πρόσθεσε μέσα το υγρό απορρυπαντικό. Σιγουρέψου πως θα το διαλύσεις προτού ρίξεις μέσα στην κουβέρτα. Είναι προτιμότερο να μην πλυθεί μαζί με άλλα ρούχα και καλύτερα θα ήταν να μην προσθέσεις καθόλου μαλακτικό, καθώς θα καταστρέψει το υλικό. Προγραμμάτισε έναν μέτριο κύκλο πλύσης και άφησε τη να ξεπλυθεί δύο φορές.

Ώρα για στέγνωμα

Σε καμία περίπτωση μην τη τοποθετήσεις σε στεγνωτήριο. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα καταστρέψουν το υλικό της κουβέρτας. Οπότε απέφυγε τόσο το στεγνωτήριο, όσο και το σιδέρωμα. Εάν υπάρχει δυνατότητα άφησε τη να στεγνώσει έξω και βγάλε τη επίσης να αεριστεί όταν δεν τη χρησιμοποιείς.