Κουνούπια alert; 5 φυσικά υλικά για να τα αντιμετωπίσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κουνούπια alert; 5 φυσικά υλικά για να τα αντιμετωπίσεις

Η επέλαση των κουνουπιών ξεκίνησε

Αχ καλοκαίρι! Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, παραλίες κοκτέιλ και δυστυχώς κουνούπια. Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια δεν είναι καλοκαίρι, και δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό. Οκ, έχουμε δει κάποια χιουμοριστικά memes που λένε στο Νώε πως έπρεπε να τα αφήσει έξω από τη κιβωτό, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οπότε η λύση είναι μία, να τα απωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι άνθρωποι είναι συνήθως επιρρεπείς σε τσιμπήματα κουνουπιών λόγω ενός συνδυασμού αρώματος, φωτός, θερμότητας και υγρασίας. Εάν είσαι μαγνήτης κουνουπιών, πιθανότατα έχετε κουραστεί να έχεις φαγούρα και δέρμα γεμάτο σημάδια.

Διαφορετικά είδη κουνουπιών - όπως αυτά που φέρουν ελονοσία - προτιμούν τα βακτήρια και τον ιδρώτα. Άλλοι έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα και ορισμένες μυρωδιές χεριών. Όποιο είδος και αν συναντήσεις, μπορείς να προστατευτείς χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα χημικό απωθητικό. Τα χημικά προϊόντα έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν προβλήματα υγείας και περιβάλλοντος. Μπορείς να αποφύγεις τη χρήση αυτών των προϊόντων, εκτός εάν επισκέφτείς μέρη που έχουν υψηλό κίνδυνο για ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια όπως ο ιός Zika.

Εάν κάνεις πράγματα όπως πεζοπορία, κάθεσαι στην αυλή ή κάνεις ταξίδι με κάμπινγκ, τα φυσικά απωθητικά μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα για παιδιά που είναι πιο ευαίσθητα.

Υπάρχουν 5 φυσικά υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τα απωθήσεις.

#1. Λάδι ευκαλύπτου λεμονιού

Χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1940, το λάδι ευκαλύπτου λεμονιού είναι ένα από τα πιο γνωστά φυσικά απωθητικά. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εγκρίνει το λάδι ευκαλύπτου ως αποτελεσματικό συστατικό στο εντομοαπωθητικό. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ένα μείγμα από λάδι ευκαλύπτου λεμονιού παρείχε πάνω από 95% προστασία από τα κουνούπια για τρεις ώρες.

#2. Λεβάντα

Τα θρυμματισμένα λουλούδια λεβάντας παράγουν ένα άρωμα και λάδι που μπορεί να απωθήσει τα κουνούπια. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το έλαιο λεβάντας είναι αποτελεσματικό στην απώθηση των ενήλικων κουνουπιών. Η λεβάντα έχει αναλγητικές, αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την πρόληψη των δαγκωμάτων των κουνουπιών, μπορεί να ηρεμήσει και να καταπραΰνει το δέρμα.

Δες στη gallery που ακολουθεί τα υπόλοιπα.