Πώς θα καθαρίσεις σωστά τις πετσέτες θαλάσσης (video)

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα καθαρίσεις σωστά τις πετσέτες θαλάσσης (video)

Τα σωστά βήματα που ίσως αγνοούσες μέχρι και σήμερα.

To καλοκαίρι περνάμε συνήθως τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας στην παραλία. Απολαμβάνουμε τον ήλιο, τη θάλασσα και χαλαρώνουμε ξέγνοιαστες πάνω σε μια ξαπλώστρα. Η πετσέτα θαλάσσης είναι ένα από τα must have της τσάντας μας αυτή την περίοδο. Η καθημερινή της χρήση καθιστά απαραίτητο το συχνό πλύσιμο αφού συσσωρεύει άμμο, πολλά μικρόβια και βακτήρια.

Πώς θα πλύνεις σωστά την πετσέτα θαλάσσσης

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή φροντίδα-πλύσιμό τους ώστε να τις έχεις για χρόνια στη ντουλάπα σου. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις κι εσύ, οι πετσέτες θαλάσσης είναι αρκετά διαφορετικές από αυτές που χρησιμοποιούμε για το μπάνιο μας. Ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο και καθημερινά καλύπτονται με άμμο, ιδρώτα, αντηλιακό.Το καλό και σωστό πλύσιμο αποτελεί μονόδρομο για να παραμείνουν σε καλή κατάσταση.



Μάθε πότε πρέπει να πετάς από την κουζίνα σου τις ξύλινες κουτάλες

Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς πετσέτα μπάνιου στην παραλία. Τα υφάσματά τους συγκεντρώνουν περισσότερη άμμο και συχνά έχουν μικρότερο μήκος συγκριτικά με μια πετσέτα θαλάσσης. Ας δούμε όμως τώρα πώς πρέπει να τις καθαρίζεις καθημερινά.

1) Καλό τίναγμα και στέγνωμα στον ήλιο

2) Επαναληπτικό τίναγμα

3) Πλύσιμο με κρύο νερό

4) Αν υπάρχουν λεκέδες (πχ από αντηλιακό) πλύσιμο σε ζεστό νερό

5) Στέγνωμα στον ήλιο

ΤΙP: Απόφυγε τις μεγάλες ποσότητες μαλακτικού ρούχων γιατί αφήνουν υπολείμματα στην πετσέτα σου.

Πώς θα φτιάξεις παγάκια με γεύσεις για τα καλοκαιρινά σου ροφήματα



Πηγή κεντρικής: unsplash.com