Ταρτάκια λεμονιού: Ποτέ το λεμόνι δεν ήταν τόσο απολαυστικό σε μια μόνο μπουκιά!

Ταρτάκια λεμονιού: Ποτέ το λεμόνι δεν ήταν τόσο απολαυστικό σε μια μόνο μπουκιά!

 Οι μπουκίτσες με το μπόλικο λεμόνι και την μαρέγκα που λιώνουν στο στόμα σου! Δες τη συνταγή και γρήγορα στην κουζίνα...

Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα γλυκά στον κόσμο. Η lemon pie με την αφράτη κρέμα λεμονιού, το τραγανό μπισκότο και την μαρέγκα που δίνει την βελούδινη γεύση στο στόμα μας, είναι ένα γλυκό στο οποίο δεν μπορούμε ποτέ να αντισταθούμε.

Όσοι αγαπούν τη γεύση λεμονιού, σίγουρα έχουν κάνει διατριβή σε πολλές παραλλαγές-εκδοχές της. Με μαρέγκα ή χωρίς, με ψημένη βάση μπισκότου ή ομοιόμορφη ζύμη, η τάρτα λεμονιού έχει φανατικούς θαυμαστές, όποια συνταγή κι αν επιλέξεις.

Παρακάτω σου έχουμε την πιο τέλεια συνταγή για ατομικά ταρτάκια λεμονιού, η οποία βγάζει περίπου 10-12 τεμάχια.


https://www.instagram.com/p/CS1Yk8mlPuK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για τη ζύμη θα χρειαστείς:

1/2 κούπα βούτυρο σε κυβάκια από το ψυγείο

1/2 κούπα ζάχαρη

1, 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1/2 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ

1 κ.γλ.. έλαιο βανίλια

Η μυρωδάτη λεμονόπιτα την Σίσσυς Χρηστίδου- Έχουμε τη συνταγή

Για την κρέμα λεμονιού θα χρειαστείς:

τον χυμό από 1-2 λεμόνια

2 κ.γλ. άρωμα λεμονιού

1/3 κούπας ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

4 κ.σούπας βούτυρο

Για τα μαρεγκάκια:

2 ασπράδια

1 κ.γλυκού χυμό λεμονιού

1 κ΄σούπας έλαιο βανίλιας

3/4 κούπας ζάχαρη (170 γρ)

2 κ.σούπας νερό

50 γρ. ζάχαρη άχνη

lemon pie

Για τη ζύμη:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τη ζύμη, ανοίγουμε φύλο και το τοποθετούμε σε φορμάκια για ταρτάκια. Τρυπάμε με ένα πιρουνάκι τον πάτο και ψήνουμε 18-20′ στους 180°C.

Για την κρέμα λεμονιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε την κρέμα σε γυάλινο βάζο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. (μπορούμε να το κρατήσουμε και στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.)

Για τα μαρεγκάκια:

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό, το έλαιο, το νερό, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο και σταθερό. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνε και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με το κορνέ σε λαδόκολλα .Ψήνουμε στους 150ο °C για 1,5 ώρα. Βγάζουμε από τα φαρμάκια τη ζύμη μας, τοποθετούμε την κρέμα λεμονιού και από πάνω από ένα μαρεγκάκι.

Καλή επιτυχία!

Υπάρχει και αυτή η εκδοχή...Για δες



Πηγή φωτογραφίας: instagram/baking.journey