Δες πώς θα καθαρίσεις και θα κόψεις το σκόρδο σαν επαγγελματίας

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δες πώς θα καθαρίσεις και θα κόψεις το σκόρδο σαν επαγγελματίας

Δεν ξέρεις πώς να καθαρίσεις και να κόψεις το σκόρδο πιο εύκολα; Τώρα θα μάθεις.

Το σκόρδο είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλά φαγητά, αφού δίνει άρωμα και γεύση στα πιάτα σου. Σίγουρα ξέρεις τη χρήση του, όμως ίσως να έχεις κάποια «κενά» στο πώς θα το καθαρίσεις και θα το κόψεις.

Προφανώς μπορείς να αγοράσεις είτε σκόνη σκόρδου, είτε έτοιμο καθαρισμένο και κομμένο, όμως δεν είναι καλύτερο να μάθεις να το κάνεις μόνη σου σαν επαγγελματίας σεφ; Μαθαίνοντας να το κάνεις μόνη σου είναι πιο ικανοποιητικό και μπορεί να προσθέσεις καλύτερες γεύσεις στις pesto σάλτσες σου, τα ζυμαρικά και κάθε πιάτο που μαγειρεύεις.

Γιατί πρέπει να ψήνεις το σκόρδο προτού το μαγειρέψεις και το μυστικό για να το κάνεις (video)

Τι θα χρειαστείς:

Επιφάνεια κοπής

Μαχαίρι σεφ

Σκόρδο

Πρέσα σκόρδου

Πώς να ξεφλουδίσεις το σκόρδο

Το ξεφλούδισμα του σκόρδου είναι απαραίτητο. Οι χάρτινες φλούδες δεν είναι ευχάριστες για κατανάλωση. Μόλις ο βολβός ξεφλουδιστεί και έχεις χωρίσει τις σκελίδες, μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να κόψεις το σκόρδο (για μεγαλύτερα κομμάτια στο πιάτο σου) ή να το ψιλοκόψεις (μικρότερα κομμάτια).

Βγάλε τις φλούδες. Αφαίρεσε όσο το δυνατόν περισσότερες φλούδες μπορείς και πέταξέ τις. Πίεσε το σκόρδο με την παλάμη του χεριού σου. Εάν οι σκελίδες είναι σφιχτές και δεν μπορούν να τραβηχτούν εύκολα, πίεσε και κύλησε το σκόρδο στη σανίδα κοπής για να χαλαρώσετε τις σκελίδες.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις 16 τρόπους για να ξεφλουδίσεις και να κόψεις το σκόρδο μόνη σου και να μη χρειαστεί να πάρεις έτοιμο ξανά.



Τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία

Εκτός από το άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά, το σκόρδο έχει ορισμένα οφέλη και στην υγεία σου.

Το σκόρδο ανήκει στην οικογένεια των allium και περιέχει μια ουσία, την αλισίνη, η οποία όταν καταναλώνεται τακτικά, βελτιώνει τη συνολική υγεία.

Τέσσερις επιστημονικά επιβεβαιωμένοι τρόποι για να τρως σκόρδο και να μην μυρίζει η ανάσα σου

Περιέχει επίσης μαγγάνιο, βιταμίνες Β6 και C, σελήνιο και φυτικές ίνες. Το σκόρδο συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιακής νόσου, του καρκίνου και του εγκεφαλικού, ενώ ταυτόχρονα, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει την αρτηριακή πίεση.