3 τρόποι να αφαιρέσεις τα υπολείμματα κεριού από το γυάλινο κηροπήγιο (video)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 τρόποι να αφαιρέσεις τα υπολείμματα κεριού από το γυάλινο κηροπήγιο (video)

Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις τρόποι για να βγάλεις το κερί που έμεινε από τα βαζάκια.

Πριν από μερικές ημέρες διάβασες μέσα από αυτή την κατηγορία, πώς θα επαναχρησιμοποιήσεις τα βαζάκια από τα κεριά σου που τελείωσαν. 6 εμπνευσμένοι τρόποι υπάρχουν για να χρησιμοποιήσεις ξανά τα βάζα και να μην τα πετάξεις, όμως υπάρχει ένα θέμα.

Το πιο βασικό από όλα για να χρησιμοποιήσεις τα βαζάκια ξανά, είναι να αφαιρέσεις οριστικά το κερί που έχει μείνει μέσα σε αυτά. Γιατί αν δεν βγάλεις τα υπολείμματα πώς θα τα χρησιμοποιήσεις;

candle jar6

Τρεις τρόποι για να βγάλεις τα υπολείμματα κεριού

Το κερί δεν είναι ένα εύκολο υλικό για να απομακρυνθεί. Είτε πέσει σε ξύλο, είτε σε ύφασμα, είτε μέσα στο ίδιο το βαζάκι, χρειάζεται ειδική τεχνική για να απομακρυνθεί.

Διαβάζοντας παρακάτω τις γραμμές που ακολουθούν θα δεις όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις τρόπους για να βγάλεις τα υπολείμματα κεριού από τα βαζάκια τους.

Με βραστό νερό

Ο πρώτος τρόπος είναι αρκετά εύκολος και το μόνο που θα χρειαστείς είναι καυτό νερό που έχει βράσει. Βάλε λοιπόν νερό στον βραστήρα, τοποθέτησε το βαζάκι σε ένα πιάτο και ρίξε μέσα μέχρι την κορυφή σχεδόν, βραστό νερό. Το ζεματιστό νερό θα λιώσει τα υπολείμματα κεριού και αυτά σιγά σιγά θα ανέβουν στην κορυφή του βάζου.

Άφησε το για δύο με τρείς ώρες σε αυτή τη θέση ή όλο το βράδυ και όταν ξυπνήσεις και το νερό έχει κρυώσει θα έχει φύγει και το κερί.

6 τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τα άδεια βαζάκια από τα κεριά σου

Με τη βάση από το ηλεκτρικό μπρίκι

Αν έχεις αγοράσει ηλεκτρικό μπρίκι, η βάση του θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Βάλε τη σε λειτουργία και τοποθέτησε επάνω το γυάλινο βάζο με τα υπολείμματα κεριού. Μετά από δύο με τρεις ώρες το κερί θα έχει λιώσει και θα μπορείς εύκολα να το πλύνει με λίγο ζεστό νερό. Εάν δεν καίει το βάζο σήκωσε το με τα χέρια σου κανονικά, εάν έχει υπερθερμανθεί πιάσε το με ένα γάντι κουζίνας.



Βάλε το βάζο στην κατάψυξη

Ο τρίτος τρόπος είναι να τοποθετήσεις το βαζάκι στην κατάψυξη. Μόλις περάσουν περίπου τρεις ώρες, βγάλε το και με ένα μαχαίρι βουτύρου ξεκίνα να ξεκολλάς το κερί από τα τοιχώματα. Το κερί έχει παγώσει τόσο που δεν θα δυσκολευτείς να το βγάλεις γιατί θα σπάσει.

Λεκές από κερί: Πώς θα τον αφαιρέσεις από τα υφάσματα σε χρόνο dt

Άδειασε το μόλις το ξεκολλήσεις και πλύνε το βάζο με ζεστό νερό και σαπούνι όπως και στις άλλες περιπτώσεις.