Πώς θα πλύνεις τις πετσέτες σου για να είναι αφράτες και μυρωδάτες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς θα πλύνεις τις πετσέτες σου για να είναι αφράτες και μυρωδάτες

Το μυστικό είναι στο ξέβγαλμα.

Την πετσέτα τη χρησιμοποιείς πάντα μετά το μπάνιο σου, επομένως είναι λογικό να σκεφτείς πως όσο πιο συχνά τη χρησιμοποιείς, τόσο πιο συχνά πρέπει και να την πλένεις. Η φροντίδα τους φαίνεται να είναι πολύ απλή υπόθεση, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι.

Οι πετσέτες σου χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και συχνό πλύσιμο καθώς μαζεύουν αρκετά βακτήρια. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να τις πλύνεις; Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, στο πλύσιμό τους, τα οποία θα σου προσφέρουν και καλύτερα αποτελέσματα.



Πλύνε τις πετσέτες πριν από την χρήση

Το πρώτο βήμα για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των πετσετών σου ξεκινά κιόλας από την αγορά τους. Φρόντισε να πλένεις τις πετσέτες σου πριν τις χρησιμοποιήσεις, καθώς αυτό θα ανοίξει τις ίνες. «Εάν οι ίνες δεν είναι ανοιχτές, δεν θα είναι τόσο απορροφητικές», λέει ομάδα ειδικών στα λευκά είδη. Οι καινούργιες πετσέτες είναι συχνά επικαλυμμένες με μαλακτικά υφασμάτων, ώστε να είναι ωραίες και βελούδινες γι’ αυτούς που θα τις αγοράσουν, αλλά αυτά τα μαλακτικά εμποδίζουν τις πετσέτες να απορροφούν νερό. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος κατά την αρχική πλύση. Επίσης προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς μαλακτικό ρούχων κατά το πλύσιμο και το στέγνωμα πετσετών μπάνιου για να διασφαλίσεις ότι θα παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο απορροφητικές.

Το κόλπο για να είναι ξανά «αφράτες» οι πετσέτες σου

Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνεις τις πετσέτες σου

Το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τις πετσέτες σου εξαρτάται από τις προσωπικές σου προτιμήσεις, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτό πρέπει να γίνεται κάθε τρεις ή τέσσερις χρήσεις. Οι περισσότερες πετσέτες απαιτούν ζεστό νερό σε κανονικό κύκλο, αλλά για να είσαι σίγουρη για το σωστό πλύσιμο διάβασε την ετικέτα της. Εάν η ετικέτα για παράδειγμα επισημαίνει πως πρέπει να διαχωρίσεις τα σκούρα χρώματα από τα λευκά καλό θα είναι να το κάνεις. Κάθε πετσέτα διαφέρει ανάλογα με τις ίνες. Αν θέλεις λοιπόν να αποφύγεις να γεμίσεις χνούδι όλα σου τα ρούχα πλύνε τις πετσέτες ξεχωριστά από τα ρούχα.

Μυρίζουν οι πετσέτες σου ενώ τις έχεις πλύνει; Δες τι μπορείς να κάνεις



Ο ιδανικός τρόπος για να τις στεγνώσεις

Βγάλε τις πετσέτες από το πλυντήριο, τίναξε τις λιγάκι και βάλε τις στο στεγνωτήριο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις στεγνώσουν, βγάλε τις αμέσως και δίπλωσε τις. Για να αποφύγεις μια μυρωδιά μούχλας, βεβαιώσου ότι οι πετσέτες σου είναι εντελώς στεγνές πριν τις διπλώσεις και τις αποθηκεύσεις. Αν πάλι τις στεγνώσεις απλώνοντας τις στο σύρμα, να ξέρεις πως η μέθοδος αυτή κάνει τις ίνες πολύ δύσκαμπτες και σκληρές. Για να αποφύγεις τις ζαρωμένες πετσέτες, βγάλε τις από το στεγνωτήριο μόλις στεγνώσουν 100 %.