Πώς θα καθαρίσεις εύκολα και σωστά την κουρτίνα του μπάνιου σου

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα και σωστά την κουρτίνα του μπάνιου σου

Απλά, καθημερινά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι αρκούν για να διώξεις λεκέδες και βρωμιά.

Η κουρτίνα του μπάνιου είναι ένα από τα must-have αξεσουάρ σε κάθε σπίτι. Το ντους χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά από όλη την οικογένεια με αποτέλεσμα να συσσωρεύει νερά, μικρόβια και βακτήρια. Πρέπει να καθαρίζεται συχνά για να μην δημιουργούνται επίμονοι λεκέδες και μούχλα.

3 τρόποι για να καθαρίσεις το τηλέφωνο του ντους στο άψε σβήσε

Βρώμικη κουρτίνα μπάνιου- Πώς θα την καθαρίσεις αποτελεσματικά

via GIPHY

1) Με χλωρίνη

Ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις κάθε ίχνος βρωμιάς από την κουρτίνα σου. Πλύνε στο χέρι με ζεστό νερό, προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη και 1/4 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων. Αφησέ την να στεγνώσει για μισή ώρα και μετά τρίψε ελαφρά αν έχουν μείνει λεκέδες. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και άφησέ την να στεγνώσει φυσικά κρεμασμένη στο μπάνιο.

Τα μυστικά του φούρνου! Πώς θα πετύχεις το τέλειο ψήσιμο χωρίς κόπο

via GIPHY

2) Με μαγειρική σόδα

Aκόμη κι αν διαθέτεις μια φθηνή, πλαστική κουρτίνα μπάνιου δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πετάξεις. Δοκίμασε να την καθαρίσεις στο πλυντήριο ρούχων. Ναι, καλά διάβασες. Τοποθέτησέ την στο πλυντήριο μαζί με άλλα ρούχα και πλύνε στους 30 βαθμούς.

Πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα μαζί με το απορρυπαντικό κατά τη διάρκεια της πλύσης και 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος. Άφησέ την να στεγνώσει στον ήλιο. Θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.

Πώς θα φτιάξεις το δικό σου καθαριστικό

Ανακάτεψε ένα μέρος ξίδι με τέσσερα μέρη νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψέκασε την κουρτίνα με το διάλυμα. Τρίψε καλά τα λερωμένα σημεία και ξέπλυνε με καθαρό νερό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com