Πώς θα αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σου

Η λύση στο πιο σύνηθες πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλες τις γυναίκες.

Κάθε μήνα οι περισσότερες γυναίκες βάφουν τη ρίζα των μαλλιών τους. Αν ανήκεις σε εκείνες (όπως εγώ!) που βάφουν μόνες τα μαλλιά τους στο σπίτι, γνωρίζεις καλά πόση προσοχή χρειάζεται για να μην λερωθείς παντού. Δεν σου κρύβω ότι αρκετές φορές έχω ξυπνήσει με μαύρα αυτιά και τεράστιους λεκέδες στο κούτελο, οι οποίοι είχαν προκληθεί από τη βαφή.

Λεκές από μπογιά στο χαλί; Δες πώς θα τον καθαρίσεις

via GIPHY

Πώς θα διώξεις τους λεκέδες της βαφής μαλλιών από το δέρμα σου

1) Σαπούνι και νερό

Εάν αρχίσεις να σκουπίζεις καλά τη βαφή τοπικά με νερό και σαπούνι πριν στεγνώσει αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να την αφαιρέσεις αποτελεσματικά από το δέρμα σου.

2) Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό καθαριστικό που μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση λεκέδων από το δέρμα σoυ. Αυτή μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για τις γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα. Ρίξε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα βαμβάκι και τρίψε το απαλά τον λεκέ από τη βαφή.

3) Οδοντόπαστα

Ναι, καλά διάβασες. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε μια μπατονέτα ή στο δάχτυλό σου. Κάνε απαλό μασάζ τοπικά στον λεκέ. Αφήσέ την να δράσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε και τρίψε με ζεστό νερό.

4) Οινόπνευμα

Ρίξε μια γενναία ποσότητα σε ένα βαμβάκι και τρίψε καλά τον λεκέ μέχρι να φύγει. Εάν επιμένει δοκίμασε αργότερα με νερό και σαπούνι.

5) Γάλα

Βάλε σε ένα μπολ λίγο γάλα και βούτηξε εκεί μέσα ένα κομμάτι βαμβάκι. Μόνο το αγελαδινό γάλα «λειτουργεί» σε αυτήν την περίπτωση. Με απαλές κινήσεις τρίψε τους λεκέδες γύρω από τα μαλλιά σου και θα δεις πως σιγά-σιγά θα φύγουν. Έπειτα, πλύνε την περιοχή καλά με νερό, ώστε να φύγουν τα υπολείμματα γάλακτος.

Τα μυστικά του φούρνου! Πώς θα πετύχεις το τέλειο ψήσιμο χωρίς κόπο



Πηγή κεντρικής: pexels.com