8 αντικείμενα του σπιτιού που δεν ήξερες ότι πρέπει να καθαρίζεις

8 αντικείμενα του σπιτιού που δεν ήξερες ότι πρέπει να καθαρίζεις

Τα ξύλινα έπιπλα τα καθάρισες, το ίδιο και τα πιάτα στον νεροχύτη. Το φίλτρο του απορροφητήρα, όμως;

Μπαίνοντας μέσα στο σπίτι και κάνοντας μια βόλτα σε κάθε δωμάτιο μπορείς να διακρίνεις πού έχει συγκεντρωθεί βρωμιά και τι χρειάζεται καθάρισμα. Οι ξύλινες επιφάνειες και τα τραπεζάκια που είναι γεμάτα σκόνη, τα πιάτα που είναι στοίβα στον νεροχύτη, το λεκιασμένο με πατημασιές πάτωμα είναι μόνο μερικές από τις επιφάνειες που θέλουν καλό καθάρισμα.

Είναι, όμως, κι εκείνα τα «κρυμμένα» αντικείμενα του σπιτιού, που ίσως να μη σκέφτεσαι να καθαρίσεις. Γιατί; Διότι η σκόνη που έχει συγκεντρωθεί πάνω τους δεν είναι ορατή με «γυμνό» μάτι. Λέω για τα φίλτρα απορροφητήρα και κλιματιστικού, για το πλυντήριο πιάτων και για άλλα έξι αντικείμενα που.. θα’ πρεπε ήδη να έχεις φροντίσει να είναι καθαρά.

katharistika4

3 DIY καθαριστικά για το σπίτι σου- Θα τα φτιάξεις πανεύκολα!

#1 Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για ψώνια

Πολύ καλά κάνεις που χρησιμοποιείς επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για τα ψώνια μιας και έτσι μειώνεις τη χρήση πλαστικού και άρα προστατεύεις το περιβάλλον. Πρέπει, όμως, κι αυτές να τις πλένεις για να είναι καθαρές και να μη συγκεντρώνουν βακτήρια από τα διαφορετικά προϊόντα που τοποθετείς μέσα τους.



Πώς θα τις πλύνεις; Βάλε τις μέσα σε μια λεκάνη με νερό και υγρό σαπούνι, άσε τις για μισή ώρα, ξέπλυνε καλά και άπλωσέ τις να στεγνώσουν. Τόσο απλά, τόσο γρήγορα!

#2 Θήκες οδοντόβουρτσας

Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να πλένεις τη θήκη από την οδοντόβουρτσά σου. Πραγματικά, δεν μπορείς να φανταστείς τι βακτήρια, σκόνη και μούχλα μπορεί να συγκεντρώσει, αυτά με τη σειρά τους να μεταφερθούν στις τρίχες της οδοντόβουρτσας και στα δόντια σου. Εντάξει, οκ, δεν το θέλεις αυτό!

Με λίγο σαπούνι και νερό, λοιπόν, μπορείς να τη διατηρείς καθαρή κάθε εβδομάδα.

#3 Σωλήνας νεροχύτη

Αν αισθανθείς μια άσχημη μυρωδιά αποχέτευσης στον νιπτήρα του μπάνιου ή στον νεροχύτη της κουζίνας, ήρθε η ώρα να… καθαρίσεις. Να καθαρίσεις το καμπυλωτό τμήμα του σωλήνα!

Αφαίρεσέ τον προσεκτικά, πλύνε τον με νερό και σαπούνι και ξανασύνδεσέ τον.

#5 Φίλτρα κλιματιστικού



Αν χρησιμοποιείς συχνά το κλιματιστικό σου, πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς πόση βρωμιά μπορεί να έχουν τα φίλτρα του. Καλό είναι, λοιπόν, μια φορά τον μήνα να τα αφαιρείς και να τα ξεπλένεις με νερό. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο!

Περίμενε! Στην gallery θα δεις κι άλλα αντικείμενα του σπιτιού, που πρέπει να πλένεις καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 ιδέες για να μετατρέψεις το σαλόνι σου στον τέλειο πρωταγωνιστή των Χριστουγέννων

Xmas is coming! 10 ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου on a budget