Πακετάρεις τα χριστουγεννιάτικα δώρα; 5 tips για να το κάνεις σωστά like a pro

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Πακετάρεις τα χριστουγεννιάτικα δώρα; 5 tips για να το κάνεις σωστά like a pro

Για να αποφύγεις τα συνηθισμένα προβλήματα που ανακύπτουν σε όλους, αυτές οι 5 συμβουλές θα σου «λύσουν» τα χέρια και θα «δέσουν» τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Όταν προσφέρουμε ένα δώρο, αυτό που κάνει την πρώτη εντύπωση είναι η εμφάνιση. Ένα όμορφα τυλιγμένο δώρο βοηθά στην ψυχολογία του παραλήπτη, έτσι ώστε να τον ενθουσιάσει και να τον γεμίσει χαρά...από το περιτύλιγμα κιόλας.

Τα τελευταία χρόνια η προσοχή στη διακόσμηση του πακέτου του δώρου μας έχει έρθει στο προσκήνιο, με τα περισσότερα καταστήματα χαρτικών και είδη δώρων να δίνουν έμφαση σε χαρτιά, κορδέλες, χαρτοταινίες και ένα σωρό διακοσμητικά που μπορούν να συνδυαστούν για κάθε περίσταση.

dwra filoi revegion

Είσαι καλεσμένη σε ρεβεγιόν; Μην πας με άδεια χέρια - 10 δώρα για να προσφέρεις

Επειδή τα Χριστούγεννα ενδείκνυνται για να τυλίξεις με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο τα δώρα που θα προσφέρεις στους αγαπημένους σου, χρειάζεται να ξέρεις πώς θα το κάνεις με τον σωστό τρόπο. Γιατί κι εδώ ο τρόπος είναι που κάνει και τη διαφορά! Σίγουρα όλες μας ξεκινάμε με καλές προθέσεις όμως καταλήγουμε -τις περισσότερες φορές- με ένα σωρό ταινίες και σκισμένα χαρτιά τριγύρω, χωρίς καν να έχουμε καταφέρει τίποτα!


https://www.instagram.com/reel/CXW7rochhtp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το επαγγελματικό τύλιγμα των δώρων θέλει μαεστρία. Για να αποφύγεις τα συνηθισμένα προβλήματα που ανακύπτουν σε όλους, αυτές οι 5 συμβουλές θα σου «λύσουν» τα χέρια και θα «δέσουν» τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα δώρα.

1. To πολύ χαρτί δε σημαίνει πάντα καλό δέσιμο

Συχνά, οι περισσότεροι σκίζουν ένα τεράστιο κομμάτι χαρτιού περιτυλίγματος από το ρολό, θέλοντας να βεβαιωθούν ότι έχουν αρκετό για να τυλίξουν γύρω από ολόκληρο το κουτί. Το αποτέλεσμα; Απλώς διπλώνουν τις άκρες μέχρι να γίνουν μεγάλες και ογκώδεις. Το πολύ χαρτί σημαίνει ότι δεν θα έχεις τις σωστές άκρες για να φτιάξεις και να «δέσεις» με μαεστρία και προσοχή το δώρο σου.



2. Πρόσεχε πώς τοποθετείς το χαρτί

Ο τρόπος με τον οποίο στερεώνεις το χαρτί περιτυλίγματος στη συσκευασία είναι το κλειδί για μια τέλεια εμφάνιση. Πολλοί άνθρωποι βάζουν το πακέτο ακριβώς στη μέση του χαρτιού και στη συνέχεια το κολλάνε με ταινία γιατί φοβούνται πως θα κουνηθεί το δώρο καθώς τυλίγεται. Αυτό είναι λάθος. Αντίθετα, κόψε ένα τετράγωνο πριν το κολλήσεις το σελοτέιπ και βάλε το κουτί του δώρου στην άκρη του χαρτιού.

3. Αγόρασε ένα ποιοτικό χαρτί

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράσεις ένα μεγάλο ρολό χαρτιού περιτυλίγματος που πωλείται για λίγα μόνο λεπτά του ευρώ αλλά πραγματικά μην το κάνεις. Προτιμώ το πιο χοντρό χαρτί κι ας είναι πιο ακριβό. Τα πολύ λεπτά χαρτιά δε σημαίνει πως εξοικονομούν κατ' ανάγκη και χρήματα. Θα απογοητευθείς γιατί πολύ απλά θα σκίζεται συνεχώς.



4. Αγόρασε χαρτιά κομμένα σε μικρότερες διαστάσεις

Μερικές φορές, είναι καλύτερα να μην αγοράζεις καθόλου ρολά χαρτιού. Πολλά καταστήματα πωλούν μεμονωμένα κομμάτια χαρτιού αντί για ρολά. Είναι κομμένα σε συγκεκριμένες διαστάσεις και δε χρειάζεται να χάνεις χρόνο για να κόβεις άσκοπα χαρτί (και να πετάς φυσικά).

5. Πήγαινε το πακετάρισμα σε next level

Ακόμα κι αν έχεις κατακτήσει την τέχνη των καθαρών, αιχμηρών γραμμών στις συσκευασίες σου, πάντα υπάρχουν τρόποι για να πάμε το δημιουργικό μας ταλέντο ένα βήμα παρακάτω. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα δώρα μας με φιόγκους, νήματα, γκλίτερ και πολλά άλλα. Και μην πετάς ποτέ τις τσάντες δώρων μετά από μία χρήση. Μπορείς να μεταμορφώσεις εντελώς μια τσάντα δώρου που έχεις χρησιμοποιήσει εκατό φορές χρησιμοποιώντας απλώς μια κορδέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είσαι καλεσμένη σε ρεβεγιόν; Μην πας με άδεια χέρια - 10 δώρα για να προσφέρεις

7 χριστουγεννιάτικες πιατέλες για το κέρασμα στον Άι Βασίλη