Μην ξανακάψεις το ρύζι! Αυτό είναι το μυστικό για να είναι πάντα σπυρωτό και αφράτο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μην ξανακάψεις το ρύζι! Αυτό είναι το μυστικό για να είναι πάντα σπυρωτό και αφράτο

Πες «αντίο» στο κολλώδες ή υπερβολικά βρασμένο ρύζι ακολουθώντας τα σωστά βήματα όταν το βράζεις.

Το να μαθαίνεις να μαγειρεύεις σωστά το ρύζι είναι σαν να μαθαίνεις να κάνεις ποδήλατο.Όταν πετύχεις τη στιγμή που θα είναι αφράτο και σπυρωτό, έχεις βρει τη μαγική συνταγή. Από εκεί και πέρα όσες φορές και αν επαναλάβεις την παρασκευή σίγουρα δεν θα κάνεις ποτέ λάθος (εκτός κι αν το ξεχάσεις στην κατσαρόλα!).

Το καστανό ή λευκό ρύζι -ή οποιοδήποτε άλλο είδος προτιμάς- είναι βασικό συνοδευτικό σε αμέτρητα πιάτα, οπότε το να γνωρίζεις πώς να το βράσεις μόνη σου είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα. Πολλές συνταγές που περιλαμβάνουν λευκό και καστανό ρύζι κάνουν το μαγείρεμα να φαίνεται τόσο απλό, αλλά όλοι όσοι γνωρίζω έχουν κάψει το ρύζι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Για να κατακτήσεις αυτό το κατόρθωμα της μαγειρικής μια για πάντα (μη γελάς, για κατόρθωμα πρόκειται) και να βεβαιωθείς ότι η αναλογία νερού προς ρύζι είναι πάντα σωστή, ακολούθησε αυτή την εύκολη συνταγή που μπορείς να υιοθετήσεις και ν' αγαπήσεις.

ryzi3

4 λόγοι για να εντάξεις το μαύρο ρύζι στη διατροφή σου

Ο, τι χρειάζεσαι

Μια κούπα

Κατσαρόλα με καπάκι

Αλάτι

Ρύζι

Ξύλινη κουτάλα

Πιρούνι

Ακολούθησε πιστά τα βήματα

Βράζουμε νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι (μην το λυπηθείς). Αφού ξεπλύνουμε το ρύζι, ρίχνουμε φρέσκο ​​νερό (για κάθε φλιτζάνι ρύζι, χρησιμοποίησε 1 1/2 φλιτζάνι νερό) σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ένα σφιχτό καπάκι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το ρύζι στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε μία φορά ή ίσα ίσα να χωρίσουμε το ρύζι .Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα αλλά να μην ανακατεύεις υπερβολικά γιατί αυτό μπορεί να κάνει το ρύζι να κολλήσει.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε. Βεβαιώσου ότι το καπάκι εφαρμόζει καλά στην κατσαρόλα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το ρύζι να σιγοβράσει για περίπου 18 λεπτά. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να αχνίσει στην κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά. Αφράτεψε το ρύζι με ένα πιρούνι λίγο πριν το σερβίρεις για να χωριστούν οι κόκκοι.

Συμβουλή: Μην ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα και μην ανακατεύεις το ρύζι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Εάν είναι έτοιμο, βάλε μια διπλωμένη πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα, ξαναβάλε το καπάκι και άφησε το ρύζι στην άκρη. Η πετσέτα θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία συμβάλλοντας στην αποφυγή του παραψημένου ρυζιού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: