Δεν έχεις ψησταριά; Μη σκας! 2 γλάστρες από το μπαλκόνι σού δίνουν τη λύση για το τέλειο τσίκνισμα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Δεν έχεις ψησταριά; Μη σκας! 2 γλάστρες από το μπαλκόνι σού δίνουν τη λύση για το τέλειο τσίκνισμα

Γιατί ένας καλός diyer μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και μια αυτοσχέδια ψησταριά, έτσι για το τσίκνισμα..

Τσικνοπέμπτη και όλος ο κόσμος τσικνίζει χωρίς ενοχές! Οι απανταχού κρεατοφάγοι έχουν την ημέρα αυτή ως «Ευαγγέλιο» ενώ όσοι δεν τρώνε κρέας ακολουθούν το έθιμο με το τσίκνισμα λαχανικών και vegan επιλογών.

Για όλους έχει η ημέρα και η περίσταση αλλά σήμερα δεν θα σου μιλήσω για το τι μπορείς να φας αλλά πώς μπορείς να το ψήσεις. Και ίσως είσαι κι εσύ μια από εκείνες που μένουν μόνες τους, που δεν έχουν αγοράσει μια κλασική ψησταριά και που παρολ' αυτά θέλουν να ψήσουν τα μεζεδάκια τους... έτσι, για το καλό της ημέρας.

kotopoylo

Η απόλυτη συνταγή για Τσικνοπέμπτη με το πιο ζουμερό ψητό κοτόπουλο που έχεις ποτέ φτιάξει

Μη σκας πάρε 2 γλάστρες από τη βεράντα

Ναι, δεν είναι αστείο, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να δημιουργήσεις μια αυτοσχέδια ψησταριά στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Πώς; Δυο πήλινες γλάστρες θα σου λύσουν τα χέρια (μόνο πήλινες, όχι πλαστικές). Όλες έχουμε κρατήσει στην άκρη κάποιες γλάστρες στο μπαλκόνι που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ή που αποθηκεύσαμε μετά από μια μεταφύτευση.

psistaria3

Ο καλός DIYer στην ανάγκη φαίνεται...

H διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολή. Παίρνεις τη μια γλάστρα και την τοποθετείς στο έδαφος. Στη βάση της εσωτερικά τοποθετείς και τα προσανάμματά σου με τα κάρβουνα. Στο επάνω μέρος (εκεί που κάνει εγκοπή η γλάστρα, λίγο πριν το χείλος της) τοποθετείς μια σχάρα. Όσο για την δεύτερη (ίδιου μεγέθους) πήλινη γλάστρα; Χρησιμεύει ως καπάκι για κρατηθεί όλη η ζέστη της φωτιάς και να ψηθούν ομοιόμορφα τα κρέατα ή τα λαχανικά σου.

Για να βοηθηθείς δες το video που ακολουθεί...



Καλό τσίκνισμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σάλτσες με 3 υλικά η κάθε μία για να συνοδέψεις σήμερα τα κρεατικά σου

Υπάρχουν πέντε τρόποι για να καθαρίσεις τις σχάρες, την γκριλιέρα και την ψηστιέρα σου σήμερα