Αν έχεις λίγο δενδρολίβανο φτιάξε τα απόλυτα diy αρωματικά sticks

Αν έχεις λίγο δενδρολίβανο φτιάξε τα απόλυτα diy αρωματικά sticks

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βάλεις άρωμα φρεσκάδας σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Τα Smudge sticks (aka αρωματικά sticks) προέρχονται από τον πολιτισμό των ιθαγενών της Αμερικής. Τα συγκεκριμένα ξυλάκια αποτελούνται συνήθως από αποξηραμένο φασκόμηλο, αλλά μπορούν να παρασκευαστούν με πολλούς άλλους συνδυασμούς αποξηραμένων βοτάνων και λουλουδιών όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, θυμάρι ή οποιαδήποτε άλλα αρώματα της αρεσκείας σου.

Όταν σιγοκαίγονται, τα ξυλάκια αναδίδουν ένα ρουστίκ άρωμα στο χώρο που είναι άκρως χαλαρωτικό και ευχάριστο. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να τα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι, για να έχεις τα δικά σου diy αρωματικά με διάρκεια και έντονο άρωμα.

pantofles plisimo

Το hack για να κρατάς καθαρές και μυρωδάτες της αγαπημένες σου παντόφλες σαν καινούριες

Πώς θα φτιάξεις αρωματικά sticks με δενδρολίβανο

https://www.instagram.com/p/B-Ux65pjInY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Θα χρειαστείς: Φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα

Σπάγγος ή 100% βαμβακερό νήμα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις: Δενδρολίβανο, θυμάρι, ξυλάκι κανέλας, έλατο, φύλλα δάφνης, λεβάντα, λιβάνι, κέδρο, μυριόφυλλο, φασκόμηλο ή άλλα βότανα της αρεσκείας σου.

arwmatikasticks

Πώς θα το κάνεις:

Τοποθέτησε τα υλικά σου σε στρώσεις, τοποθετώντας τις βάσεις των μεγαλύτερων φύλλων στο ίδιο επίπεδο μεταξύ τους. Αυτό κάνει τη διαδικασία δεσίματος λίγο πιο εύκολη. Κόψε ένα κομμάτι σπάγγου που είναι 4 φορές το μήκος του stick σου. Κάνε έναν απλό κόμπο στη μία άκρη του κορδονιού και σφίξε τον γύρω από τα υλικά, δένοντας τη δέσμη μεταξύ τους. Αυτό θα πρέπει να αφήνει τη μία πλευρά του κορδονιού περίπου 3 φορές το μήκος της δέσμης.

Με το μακρύ άκρο του κορδονιού, αρχίσε να τυλίγεις σφιχτά τη δέσμη, ανεβαίνοντας προς την κορυφή της δέσμης. Δίπλωσε τυχόν αδέσποτα κλωνάρια, βάζοντάς τα κάτω από το κορδόνι καθώς προχωράς. Μόλις φτάσεις στην κορυφή της δέσμης, συνέχισε το τύλιγμα, σταυρώνοντας τον σπάγκο καθώς κατευθύνεσαι προς τα κάτω προς τη βάση. Δέσε το χαλαρό άκρο στον αρχικό κόμπο στη βάση του ραβδιού.

Για καλύτερα αποτελέσματα κρέμασε το αρωματικό stick στο καλοριφέρ και άφησέ το να αποξηρανθεί για 3 εβδομάδες.

Πηγή κεντρικής: hellowglow



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: