Το hack για να κρατάς καθαρές και μυρωδάτες της αγαπημένες σου παντόφλες σαν καινούριες

Το hack για να κρατάς καθαρές και μυρωδάτες της αγαπημένες σου παντόφλες σαν καινούριες

Ήρθε ο καιρός να μάθεις να  καθαρίζει σωστά τις παντόφλες σου  για να είναι όμορφες, αφράτες και να έχουν διάρκεια.

Είτε φοράς υφασμάτινες είτε δερμάτινες, οι παντόφλες θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να διατηρούνται απαλές, άνετες και να δείχνουν όμορφες για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πριν κάνουμε την ερώτηση «πόσο συχνά» ας σκεφτούμε: τις καθαρίζεις ποτέ ή όταν αρχίζουν και φθείρονται τις πετάς;

Μπορεί κάποια ζευγάρια να είναι οικονομικά και αναλώσιμα όμως αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να πετάμε τις παντόφλες μας με την πρώτη ευκαιρία. Κι αν αναλογιστείς πως κάποιες από αυτές αποτελούν τα αγαπημένα μας κομμάτια, ήρθε ο καιρός να μάθεις να τις καθαρίζει σωστά για να είναι όμορφες, αφράτες και να έχουν διάρκεια.

shopping pantofles main

10 ζευγάρια super cozy παντόφλες για να είσαι άνετη μέσα στο σπίτι

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τις παντόφλες

Το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι παντόφλες εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: Φοράς τις παντόφλες έξω; Φοράς κάλτσες με τις παντόφλες; Αντιμετωπίζεις μύκητες και δυσοσμία στα πόδια; Κάθε τύπος παντόφλας πρέπει να καθαρίζεται αμέσως μόλις εμφανιστούν οσμές ή λεκέδες και υγρασία. Οι περισσότερες παντόφλες πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον κάθε μήνα.

Το hack για να είναι πάντα σαν καινούριες

Υπάρχει ένα μυστικό που μπορεί να κάνει τις παντόφλες σου να μοιάζουν σαν να τις αγόρασες χθες. Φτιάξε το μαγικό καθαριστικό με το οποίο θα της πλύνεις.

Τι θα χρειαστείς:

Μια βούρτσα σουέτ

Ένα μαλακό πανί

Απορρυπαντικό ρούχων

Καθαριστικό για σουέτ υφάσματα

Κορν φλάουερ

Σαπούνι

Μαγειρική σόδα

Απορρυπαντικό

Μωρομάντηλα

Πώς να καθαρίσεις τις παντόφλες από βαμβάκι και συνθετικό ύφασμα

Οι βαμβακερές υφασμάτινες παντόφλες ή από πολυεστερικά υφάσματα ακόμη και αυτές με επένδυση από ψεύτικη γούνα, μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ή στο χέρι για να αναζωογονηθούν. Σκούπισε καλά τα πέλματα. Εάν οι παντόφλες έχουν φορεθεί και έξω από το σπίτι, σκούπισε και τις σόλες με ένα υγρό πανί ή μωρομάντηλα για να αφαιρέσεις τυχόν λάσπη. Εάν οι παντόφλες έχουν λεκέδες φαγητού ή πολύ λερωμένες περιοχές όπως εσωτερικά στις σόλες, χρησιμοποίησε ένα ενισχυμένο απορρυπαντικό που περιέχει ένζυμα για να σπάσει τους λεκέδες (όπως το Tide ή το Persil). Άπλωσε το απορρυπαντικό στη λεκιασμένη περιοχή με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Άφησε το απορρυπαντικό να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το πλύνεις.

Υφασμάτινες παντόφλες που πλένονται στο πλυντήριο

Εάν πλένεις τις υφασμάτινες παντόφλες σου στο πλυντήριο, βάλτες στην πλύση με παρόμοια χρώματα και υφάσματα. Συνήθως μπορείς να τις βάλεις με τις πετσέτες σου. Πλύντες με ζεστό νερό, σε κανονική πλύση με το απλό απορρυπαντικό σου.

Υφασμάτινες παντόφλες για πλύσιμο στο χέρι

Οι υφασμάτινες παντόφλες μπορούν επίσης να πλυθούν στο χέρι με ζεστό νερό προσθέτοντας περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού δυνατό απορρυπαντικό. Βάλε τις παντόφλες στο σαπουνόνερο και άφησέ τις να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια στράγγιξέ τις, γέμισε το νεροχύτη με καθαρό ​​νερό και ξέπλυνέ τις καλά. Μην ξεχάσεις να τυλίξεις τις παντόφλες σε μια χοντρή πετσέτα για να απορροφήσει το νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ