Αν θες να καθαρίσεις τα ακουστικά σου αλλά δεν ξέρεις πώς, σου έχουμε την πιο εύκολη λύση

Αν θες να καθαρίσεις τα ακουστικά σου αλλά δεν ξέρεις πώς, σου έχουμε την πιο εύκολη λύση

Μπορεί εκ πρώτης όψεως η βρωμιά στα ακουστικά σου να μη φαίνεται όμως… υπάρχει!

Την ώρα που πας στη δουλειά με τα Μέσα Μεταφοράς ή όσο είσαι μέσα στο αυτοκίνητο έχεις τα ακουστικά στ’ αυτιά σου, είτε για να ακούς μουσική και να περνά η ώρα, είτε για να μπορείς να απαντάς μέσω Bluetooth σε όποιον σε παίρνει τηλέφωνο.

Αυτό πιθανότατα γίνεται καθημερινά, δεν γίνεται μια στο τόσο. Σκέφτηκες, λοιπόν, ότι πρέπει πού και πού να καθαρίζεις τα ακουστικά σου; Βάλε με νου σου ότι τα βάζεις και τα βγάζεις από τα αυτιά σου, ότι μπορεί να τα πετάς δεξιά και αριστερά και άρα να συσσωρεύεται πάνω τους ακόμα περισσότερη σκόνη…

Μπερδεμένα ακουστικά; Πες αντίο στον εφιάλτη με αυτούς τους 3 τρόπους

Τα βρώμικα ακουστικά μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις

Εκ φύσεως τα αυτιά σου παράγουν κερί - ιατρικά ονομάζεται κυψελίδα-, το οποίο στόχο έχει την προστασία των αυτιών σου.

AKOUSTIKA KATHARISMA

Ωστόσο, όταν αυτό το κερί κολλήσει στα ακουστικά είναι εύλογο ότι θα «πηγαινοέρχεται» στα αυτιά σου όσο εσύ χρησιμοποιείς ξανά και ξανά τα ακουστικά. Το αποτέλεσμα; Το πιο πιθανό είναι να προκληθούν βακτήρια.

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα βρώμικα ακουστικά σου

#1 Χρησιμοποίησε ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

#2 Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε ένα πανί εμποτισμένο με αντισηπτικό για να καθαρίσεις μόνο την εξωτερική επιφάνεια των ακουστικών. Προσοχή! Δεν πρέπει κανένα υγρό να ακουμπήσει στα ανοίγματα των ακουστικών ώστε να μην εισχωρήσει μέσα τους και τα καταστρέψει.



#3 Αν τα ακουστικά σου έχουν λεκέδες, καθάρισέ τα με ένα πανί ελαφρώς βρεγμένο με καθαρό νερό και σκούπισέ τα με ένα στεγνό πανί στο τέλος.

#4 Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις μια παλιά στεγνή οδοντόβουρτσα για να τρίψεις ελαφρώς τη βρωμιά στα ανοίγματα των ακουστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ