Τώρα που κατεβάζεις τα καλοκαιρινά ρούχα, άφησε το κάτω μέρος της ντουλάπας άδειο! Να γιατί

Τώρα που κατεβάζεις τα καλοκαιρινά ρούχα, άφησε το κάτω μέρος της ντουλάπας άδειο! Να γιατί

3 tips για μια τέλεια οργανωμένη ντουλάπα.

Όσον αφορά στην αποθήκευση, τείνουμε να ευνοούμε τη φιλοσοφία «όσο περισσότερος χώρος, τόσο το καλύτερο», όμως το λάθος που κάνουμε συνήθως είναι ότι δεν βελτιστοποιούμε όλον αυτόν τον χώρο και δεν τον εκμεταλλευόμαστε σωστά.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να το κάνεις. Παρακάτω θα μάθεις πώς να αξιοπιήσεις πλήρως το αποθηκευτικό δυναμικό της ντουλάπας σου, είτε βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα είτε είτε στην είσοδο του σπιτιού σου.

Πώς θα καθαρίσεις την τηλεόραση αν δεν έχεις το ειδικό υγρό

#1. Φέρε τα πίσω μπροστά, και το αντίστροφο

Εάν η ντουλάπα σου είναι τόσο βαθιά που σου είναι αδύνατον να έχεις πρόσβαση πιο πίσω, εκμεταλλεύσου το προς όφελός σου. Με άλλα λόγια, αποθήκευσε ό,τι δεν χρειάζεσαι ή δεν χρησιμοποιείς τόσο συχνά στο πίσω μέρος και κράτα περισσότερα καθημερινά αντικείμενα μπροστά. Τα ρούχα που φοράς περισσότερο πρέπει να είναι τα πιο προσιτά και οργανωμένα ανά εποχή και εκείνα που φοράς μόνο σε ειδικές περιστάσεις, αποθήκευσέ τα στο πίσω μέρος.

#2. Διατήρησε το κάτω μέρος της ντουλάπας άδειο

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αποθηκεύεις αντικείμενα που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στο κάτω μέρος των ραφιών της ντουλάπας σου, αλλά καλό θα είναι να μην βάζεις τίποτα εκεί ώστε να μπορείς να μπαίνεις στην ντουλάπα ελεύθερα. Άσε που τα αντικείμενα που βάζεις εκεί, όχι μόνο είναι πιο δύσκολο να τα δεις και να τα προσεγγίσεις, αλλά θα μαζέψουν γρήγορα σκόνη. Όσον αφορά στα παπούτσια, αποθήκευσε τα ζευγάρια που είναι εκτός εποχής σε πλαστικές σακούλες αποθήκευσης ή χρησιμοποίησε μια κρεμαστή θήκη παπουτσιών για να τα κρατήσεις μακριά από το κάτω μέρος της ντουλάπας.

#3. Αξιοποίησε τα φύλλα της ντουλάπας

Τα φύλλα της ντουλάπας σου δεν είναι μόνο για να κρύβουν το εσωτερικό της. Αξιοποίησέ τα σαν έναν επιπλέον τοίχο για γαντζάκια και άλλες κρεμαστές θήκες οργάνωσης. Εκεί μπορείς να αποθηκεύσεις μικρότερα αντικείμενα όπως γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, ζώνες, καπέλα και άλλα.