Πώς θα καθαρίσεις την τηλεόραση αν δεν έχεις το ειδικό υγρό

Πώς θα καθαρίσεις την τηλεόραση αν δεν έχεις το ειδικό υγρό
Housewife woking at home. Lady in a blue shirt. Woman clean TV.

Μερικά απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου αρκούν για να διώξεις κάθε βρωμιά από την οθόνη.

Η τηλεόραση είναι μια από τις πιο χρήσιμες και αγαπημένες συσκευές σε κάθε σπίτι. Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε ταινίες και σειρές μπροστά από την οθόνη σε καθημερινή βάση. Οι σύγχρονες τηλεοράσεις LCD και plasma έχουν λεπτά, εύκαμπτα υλικά που μπορούν εύκολα να καταστραφούν από τα χημικά που περιέχουν τα καθαριστικά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τις καθαρίζουμε σωστά για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.

Άνοιξη- μυρμήγκια σημειώσατε Χ- Πώς θα τα απομακρύνεις από το σπίτι σου με φυσικό τρόπο

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα και αποτελεσματικά την τηλεόραση

Θα χρειαστείς: πανάκι από μικροΐνες ή στεγνό μαλακό πανί

μισό κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων

ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό

ένα μπωλ

Μπουκάλι ψεκασμού

Πώς θα το κάνεις: Βήμα 1: Κλείσε την τηλεόραση
Πριν επιχειρήσεις οποιονδήποτε καθαρισμό, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσεις την τηλεόραση. Αυτό θα βοηθήσει να εντοπίσεις πού έχει συσσωρευτεί η σκόνη και η βρωμιά, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία στην τηλεόρασή σου να κρυώσει.

Βήμα 2: Σκούπισε με ένα στεγνό πανί
Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι, σκούπισε απαλά με κυκλικές κινήσεις την οθόνη σου για να αφαιρέσεις τη σκόνη, τη βρωμιά ή τα χνούδια. Μην επιχειρήσεις να τρίψεις πολύ δυνατά, καθώς μπορεί να προκληθει καύση των υγρών κρυστάλλων μέσα στην τηλεόραση.

Tip: Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ χαρτοπετσέτες. Μπορούν να χαράξουν την οθόνη σου και να αφήσουν πίσω τους υπολείμματα.

Βήμα 3: Δοκίμασε με ένα βρεγμένο πανί για πιο σκληρούς λεκέδες
Μερικές φορές οι λεκέδες απαιτούν λίγο περισσότερη επιμονή. Εάν προσπαθείς να διώξεις επίμονους λεκέδες, δοκίμασε να καθαρίσεις την οθόνη με ένα υγρό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Ψέκασε νερό απευθείας στο πανί καθαρισμού, όχι στην οθόνη της τηλεόρασης και στη συνέχεια σκούπισε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Βήμα 4: Πες ναι στο σαπούνι πιάτων
Εάν η τηλεόρασή σου έχει πιτσιλιές από φαγητό (συμβαίνει!) δοκίμασε να εφαρμόσεις το δικό σου DIY διάλυμα καθαρισμού οθόνης. Πρόσθεσε μια σταγόνα σαπούνι στο ένα τέταρτο του φλιτζανιού νερό, ανακάτεψε και άπλωσέ το σε ένα μαλακό πανί. Σκούπισε απαλά τον λεκέ.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

DPG Network