Πώς θα καθαρίσεις τη γυάλινη εστία της κουζίνας και θα τη διατηρήσεις για μέρες καθαρή

Πώς θα καθαρίσεις τη γυάλινη εστία της κουζίνας και θα τη διατηρήσεις για μέρες καθαρή

Δεν θέλει κόπο ούτε ατέλειωτες ώρες τριψίματος για να καθαρίσεις τη γυάλινη εστία της κουζίνας σου.

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι μεγάλος μπελάς για κάθε νοικοκυρά. Ειδικά για τις γυναίκες που εργάζονται, έχουν παιδιά και χίλιες δυο υποχρεώσεις να φέρουν εις πέρας τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα… Σιδέρωμα, πλυντήρια, μαγείρεμα, ξεσκόνισμα και όλα αυτά τα «ωραία».

Τι γίνεται, όμως, όταν στη γυάλινη εστία της κουζίνας επικρατεί το χάος; Λάδια, καμένα λίπη και όλα τα συναφή σε φέρνουν στα όρια του πανικού. Ψυχραιμία! Δεν χρειάζεται να τρίβεις ξανά και ξανά, να επιστρατεύσεις κάθε είδους απορρυπαντικό και γενικά να σε φάει όλη η νύχτα πάνω από την κουζίνα σου. Υπάρχουν τρόποι για να γυαλίσεις – όχι απλά να καθαρίσεις- τη γυάλινη εστία της κουζίνας σου και θα τους μάθεις ευθύς αμέσως.

Το κόλπο για να ξεφλουδίσεις ένα αυγό μέσα σε ένα ποτήρι νερό

Πώς θα καθαρίσεις απλούς λεκέδες ή καμένα λίπη στη γυάλινη εστία της κουζίνας

Αν η γυάλινη εστία της κουζίνας σου έχει απλούς λεκέδες, χρησιμοποίησε ένα πανί με μικροϊνες για να τους καθαρίσεις. Συγκεκριμένα, βρέξε με νερό το πανάκι, στύψε το καλά και τρίψε ελαφρώς τους λεκέδες. Σε περίπτωση που έχεις να «πολεμήσεις» καμένα λίπη, τότε θα… χρειαστείς «ενισχύσεις».

kouzina.jpg

Ρίξε σαπούνι για τα πιάτα στα σημεία που υπάρχουν καμένα λίπη, άσε το για 2-3 λεπτά και έπειτα τρίψε με μια βούρτσα. Θα δεις πως αμέσως θα καθαρίσει η γυάλινη εστία της κουζίνας σου. Τώρα, αν υπάρχουν ακόμα πιο επίμονοι λεκέδες, κάνε τα εξής: ή χρησιμοποίησε καθαριστικό φούρνου, που είναι πιο ισχυρό, και τρίψε με το πανάκι ή ανακάτεψε ξύδι με μαγειρική σόδα και χρησιμοποίησε το μείγμα ως καθαριστικό.

Τι να μη χρησιμοποιήσεις στη γυάλινη εστία της κουζίνας σου

Είναι σημαντικό να αποφύγεις τη χρήση χημικών ουσιών, αλλά και το καθαριστικό για τα τζάμια, διότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαράξεις ή να φθείρεις τη γυάλινη εστία της κουζίνας σου. Σκέψου απλά ότι το καθαριστικό για τα τζάμια δεν προορίζεται για το μαύρο γυαλί, οπότε μόνο κακό μπορεί να προκαλέσεις.