5 items που οι σεφ προτείνουν να μην έχεις στην κουζίνα σου

5 items που οι σεφ προτείνουν να μην έχεις στην κουζίνα σου

Οι καλύτερες προτάσεις που θα αναβαθμίσουν αισθητά τις ώρες της μαγειρικής.

Παρά τις επανειλημμένες απόπειρές μας να μαγειρέψουμε εύκολες συνταγές της στιγμής, αρκετές από εμάς είμαστε πολύ πιο αρχάριες στον συγκεκριμένο τομέα από ό,τι θα θέλαμε να παραδεχτούμε. Κακά τα ψέματα, δεν γεννήθηκαν όλες οι γυναίκες με έμφυτο ταλέντο στην μαγειρική, υπάρχουν ωστόσο μερικά μυστικά που θα κάνουν ευκολότερη την ζωή μας στην κουζίνα.

Οι επαγγελματικές κουζίνες κρύβουν ένα από τα μεγαλύτερα «μυστικά» κι αυτό δεν είναι άλλο από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσεις. Οι σεφ διαθέτουν συσκευές και εξαρτήματα (ψαλίδια, ειδικά μαχαίρια κ.ά) που δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στα τρόφιμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Η σεφ Carrie Nahabedian μίλησε στο Purewow.com και αποκάλυψε τα must-have items που οφείλει να έχει η σύγχρονη νοικοκυρά στην κουζίνα της αλλά και όσa πρέπει να αποφύγει.

Tι να μην έχεις στην κουζίνα σου

1) Συσκευές μιας χρήσης

Υπάρχουν ορισμένες μικρές συσκευές που ένας σεφ δεν θα είχε ποτέ στη δική του κουζίνα. Αυτά περιλαμβάνουν: έναν αρτοπαρασκευαστή, μια κουζίνα αυγών, έναν επιτραπέζιο φούρνο και μια παγωτομηχανή. Όλα τα παραπάνω θα χρησιμοποιηθούν ελάχιστες φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου και δεν αξίζει να ξοδέψεις χρήματα για να τα αγοράσεις. Eπένδυσε σε ένα καλό blender και σε ένα μίξερ με τα οποία μπορείς να φτιάξεις επιτυχώς γλυκές και αλμυρές συνταγές.

2) Μοντέρνα σκεύη ή matchy sets μαγειρικής

Συχνά βλέπεις όλους να έχουν στο σπίτι τους έναν συγκεκριμένο τύπο τηγανιού και σκέφτεσαι ότι ίσως κι εσύ πρέπει να το αγοράσεις. Μην ακολουθείς εφήμερες τάσεις και επένδυσε σε ποιοτικά σκεύη τα οποία θα έχουν διάρκεια στον χρόνο. Τα εντυπωσιακά sets συνήθως κοστίζουν ακριβά γι' αυτό καλό θα ήταν να αγοράζεις μόνο τα items που πραγματικά χρειάζεσαι στην κουζίνα σου.

3) Γυάλινους ή πλαστικούς πάγκους κοπής

Ο πλαστικός πάγκος κοπής είναι ιδιαίτερα οικονομικός δεν συγκρίνεται όμως με μια βαριά, ξύλινη σανίδα κοπής η οποία έχει αντοχή στο χρόνο. Καθαρίζεται αρκετά εύκολα και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία πλατώ αλλαντικών-τυριών.

4) Πλαστικές σπάτουλες και σκεύη

Η θερμότητα που παράγεται κατά τη διάρκεια της μαγειρικής αλλοιώνει το πλαστικό γι' αυτό μια πλαστική κουτάλα δεν έχει θέση στην κουζίνα σου. Προτίμησε ξύλινα και ανοξείδωτα σκεύη τα οποία θα χρησιμοποιείς ξανά και ξανά.

5) Φθηνά μαχαίρια ή μαχαίρια για επαγγελματίες

Τα μαχαίρια είναι πολύ προσωπική υπόθεση για έναν σεφ. Το κατάλληλο μαχαίρι θα κάνει σωστές κοπές με απόλυτη ασφάλεια. Μην αγοράζεις μαχαίρια τα οποία δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς και πες όχι στα πολύ οικονομικά προϊόντα αν θες να γλιτώσεις τυχόν ατυχήματα.

2 προϊόντα αποτελούν το μυστικό για τον απόλυτο καθαρισμό του σπιτιού σου

Πηγή κεντρικής: pexels.com