Το λάθος που κάνεις όταν καθαρίζεις το καλοριφέρ

Το λάθος που κάνεις όταν καθαρίζεις το καλοριφέρ

Όλοι οι τρόποι καθαρισμού για να επιλέξεις αυτόν που σε βολεύει περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το καλοριφέρ σου δουλεύει ασταμάτητα για να διατηρεί το σπίτι ζεστό. Όπως οι περισσότερες συσκευές, έτσι κι αυτό απαιτεί τακτικό καθαρισμό και συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Πώς θα καθαρίσεις σωστά το καλοριφέρ

Οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζεις σχολαστικά το εσωτερικό και το εξωτερικό του καλοριφέρ τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να διατηρείται στην καλύτερη του κατάσταση.

«Για να λειτουργεί καλά το καλοριφέρ σας και να μειώσετε την αερομεταφερόμενη σκόνη καθαρίστε το καλοριφέρ σας εξωτερικά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα», αναφέρει στο marthastewart.com η Kathy Cohoon, διευθύντρια franchise της Two Maids & A Mop.

Πάρε ένα νωπό πανί το οποίο έχεις βουτήξει σε χλιαρό νερό και ξύδι. Καθάρισε τις λεπτομέρειες και τις εσοχές από το καλοριφέρ με ένα φτερό. Αν δεν έχεις φτερό τότε χρησιμοποίησε έναν χάρακα τυλιγμένο με πανί.

1) Βούρτσα καλοριφέρ

Οι βούρτσες για καλοριφέρ διατίθενται στο εμπόριο και καλύπτουν κάθε ανάγκη. Η χρήση τους είναι πολύ απλή και θα σε γλιτώσει από περιττό κόπο.

2) Με τον ατμοκαθαριστή

Ο ατμοκαθαριστής χρησιμοποιείται για πολλές, διαφορετικές δουλειές μέσα στο σπίτι και αποτελεί μια πολύ χρήσιμη συσκευή καθαρισμού. Καθάρισε με αυτόν το εσωτερικό του καλοριφέρ, εύκολα, γρήγορα και απλά.

3) Ηλεκτρική σκούπα

Τοποθέτησε το βουρτσάκι της σκούπας στο στόμιό της. Ακούμπησε το κοντάρι της ηλεκτρικής σου σκούπας στο πιάνω και το κάτω μέρος των εσωτερικών ραβδώσεων του καλοριφέρ για να καθαρίσεις όλο το εσωτερικό του.

3 μυστικά για πεντακάθαρο μπάνιο με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και δεν κοστίζουν τίποτα

Πότε να απευθυνθείς σε έναν ειδικό

Εάν αντιμετωπίζεις δυσκολίες με οποιοδήποτε μέρος της διαδικασίας καθαρισμού του καλοριφέρ, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να ζητήσεις βοήθεια από έναν επαγγελματία.

Αν δεν έχετε τον χρόνο, τα εργαλεία ή το ταλέντο να καθαρίσεις καλά το καλοριφέρ φέρε στο χώρο σου έναν επαγγελματία που μπορεί να κάνει τη δουλειά γρήγορα και εύκολα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com