Η υψηλή ποιότητα δεν έχει να κάνει με την τιμή: Πώς να φαίνεσαι high-end ό, τι κι αν φοράς

Η υψηλή ποιότητα δεν έχει να κάνει με την τιμή: Πώς να φαίνεσαι high-end ό, τι κι αν φοράς
Instagram

Σιδέρωσε σωστά τα ρούχα, απόφυγε τα πολλά στολίδια, μάθε από υφές και υφάσματα & μαγνήτισε τα βλέμματα ό,τι budget κι αν έχεις

Το να δείχνεις high-end όπου κι αν βρίσκεσαι με ό,τι κι αν κυκλοφορείς, δεν έχει να κάνει με την τιμή του ρούχου που έχεις επιλέξει αλλά με το να ξέρεις τι να φορέσεις και πώς. Μπορείς να μαγνητίζεις τα βλέμματα χωρίς να είσαι «στην πένα» με πανάκριβα ρούχα, τσάντες, παπούτσια.

Το Queen.gr συγκέντρωσε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις μια λαμπερή εμφάνιση χωρίς κόπο με έξυπνες τακτικές που όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να φαίνεσαι high-end αλλά θα ανεβάσουν στα ύψη και την αυτοπεποίθησή σου.

unknown_313805421_201531748941678_8988311100182986294_n.jpg

1. Μάθε τον σωματότυπο σου

Η γνώση του σώματός μας είναι σημαντική για την επίτευξη μιας κομψής εμφάνισης. Δεν έχει σημασία πού αγοράζουμε τα ρούχα μας ή πόσα χρήματα κοστίζουν. Εφόσον γνωρίζουμε το μέγεθος και τον τύπο του σώματός μας, μπορούμε εύκολα να βρούμε ρούχα για τη σιλουέτα μας σε σχεδόν οποιαδήποτε μάρκα χτίζοντας μια γκαρνταρόμπα στα μέτρα μας.

2. Επίλεξε με προσοχή το ρούχο ή αλλιώς να είναι στα μέτρα σου

Η καλή γραμμή δεν αφορά μόνο τις ραφές και το μέγεθος. Έχει να κάνει επίσης με την εφαρμογή, τα σχέδια και τα υφάσματα. Βελτιώνει τη λειτουργικότητα του ρούχου και το κάνει να φαίνεται διαφορετικό και κολακευτικό στο κάθε άτομο. Τα εφαρμοστά (όχι τα ασφυκτικά) ρούχα συνδέονται με το καλό γούστο και τον πλούτο. Ο δείκτης πλούτου δεν αφορά συγκεκριμένες μάρκες ή στυλ.

Μπορούμε να αναδείξουμε το high-end look μας με τα ρούχα που μας ταιριάζουν τέλεια. Τα ρούχα μας πρέπει να ταιριάζουν στο σώμα μας σαν να ήταν ειδικά φτιαγμένα για εμάς. Επίσημα ή όχι, τα ρούχα πρέπει να ταιριάζουν στο σώμα μας και να αναδεικνύουν τη σωματική μας διάπλαση.

Τι θα κάνουμε με τα μονά καλτσάκια; 7 χρήσεις για εκείνα που μείνανε μόνα χωρίς το ταίρι τους

3. Έχε αριστοκρατικά κομμάτια στη ντουλάπα σου

Μία στο τόσο, θα πρέπει να επενδύεις σε διαχρονικά κομμάτια και κλασικά αξεσουάρ. Για παράδειγμα, επένδυσε σε ένα καλό δερμάτινο μπουφάν, ένα μικρό μαύρο φόρεμα, μια καμπαρντίνα, μαύρα παντελόνια, λευκά πουκάμισα, μαύρες φούστες ή καλά εφαρμοστά τζιν. Όλα αυτά δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Επιπλέον, συνδυάζονται εύκολα και με μοντέρνα κομμάτια.

4. Επένδυσε σε statement κομμάτια

Τα statement κομμάτια είναι εκείνα που οι άνθρωποι παρατηρούν πρώτα σε εμάς και το ντύσιμό μας. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε -ένα κολιέ, σκουλαρίκια, μια τσάντα, ένα ζευγάρι γόβες. Είναι απαραίτητα γιατί βοηθούν στην έκφραση της προσωπικότητάς μας και δίνουν πληροφορίες για το στυλ μας. Αντί να αγοράζουμε πολλά φθηνά αντικείμενα, επιλέγουμε να ποντάρουμε σε μερικά ποιοτικά αξεσουάρ. Με άλλα λόγια, επιλέγουμε την ποιότητα έναντι της ποσότητας.

7 tips για να είσαι πάντα το κέντρο της προσοχής χωρίς να πεις ούτε μια λέξη

5. Μάθε τα υφάσματα και τα υλικά

Υπάρχουν 2 είδη υφασμάτων: φυσικά και συνθετικά. Επιλέξτε υφάσματα κατασκευασμένα από πρώτες ύλες όποτε είναι δυνατόν. Η ανάμειξη αυτών των 2 σε ένα ντύσιμο δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε είδος υλικού έχει διαφορετικούς κανόνες συντήρησης και styling, επομένως είναι καλό να γνωρίζουμε τα υφάσματα των ρούχων μας. Αν θέλουμε να επενδύσουμε σε φυσικά υλικά στα ρούχα μας, φροντίζουμε να είναι από βαμβάκι, κασμίρι, μετάξι ή λινό.

Επίσης, θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα συνθετικά υφάσματα, όπως ο πολυεστέρας, το νάιλον ή το ρεγιόν, μπορεί να μην συνδυάζονται καλά με βαμβακερά υφάσματα. Επομένως, θα πρέπει να φροντίζουμε να ταιριάζουμε τα συνθετικά μόνο με άλλα συνθετικά.

6. Απόφυγε τα πολλά- πολλά και τα στολίδια

Τα στολίδια είναι διακοσμητικά στοιχεία που προστίθενται στα ρούχα για να φαίνονται ελκυστικά στα μάτια. Ωστόσο, η καλύτερη ιδέα να διατηρήσουμε την απλότητα. Αποφεύγουμε λοιπόν τα υφάσματα που έχουν ως λεπτομέρειες αλυσίδες, αγκράφες, τρουκ ή στρας από χρυσό ή ασήμι, αν θέλουμε να φαίνεται το ύφασμα ακριβό και κομψό.

Ορισμένα διακοσμητικά με δαντέλες ή πούλιες μπορεί επίσης να μειώσουν την ποιότητα ενός ρούχου. Τα φωτεινά χρώματα δεν είναι επίσης μια καλή επιλογή. Επομένως, θα πρέπει να ποντάρουμε περισσότερο σε πιο σκούρα, μαύρα, λευκά, παστέλ, ή ήπια χρώματα.

Όλα λάθος: 7 καθημερινά πράγματα που δεν ήξερες ότι κάνεις λάθος όλη σου τη ζωή

7. Βεβαιώσου ότι τα ρούχα σου είναι καλά σιδερωμένα

Για να έχουμε μία κομψή εμφάνιση, θα πρέπει να φροντίζουμε καλά τα ρούχα μας σιδερώνοντάς τα προσεκτικά. Συνήθως, ορισμένα ρούχα μπορεί να τσαλακωθούν και να χάσουν το σχήμα τους όταν τα βγάζουμε από το πλυντήριο ή το στεγνωτήριο. Το σιδέρωμα διατηρεί τη φρεσκάδα και την πρωτότυπη εμφάνιση των ρούχων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα σιδερωμένα ρούχα θα αισθάνονται άνετα και στο δέρμα.

Μπορεί να υπάρχουν κάποια ευαίσθητα υφάσματα στις ντουλάπες μας, όπως μάλλινα παλτό, μετάξι ή βελούδο, τα οποία μπορεί να χρειάζονται στεγνό καθάρισμα. Ωστόσο, εάν πρέπει να τα πλύνουμε μόνοι σας, φροντίζουμε να ακολουθούμε κατά γράμμα τις ειδικές οδηγίες πλυσίματος.

8. Επίλεξε αξεσουάρ με γούστο

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουμε αυθεντικά μαργαριτάρια και αυτό είναι απολύτως οκ. Μπορούμε όμως να παίξουμε με άλλα αξεσουάρ ώστε να κάνουμε το look μας να μοιάζει ακριβό. Για παράδειγμα, επιλέγουμε πιο λεπτά κοσμήματα αντί για μεγάλα κομμάτια. Ή ποντάρουμε σε μια τσάντα υψηλής ποιότητας από ένα κατάστημα μεταχειρισμένων. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με κομψά καπέλα, ένα ρολόι, γυαλιά ηλίου ή κάποιο πορτοφόλι. Έτσι θα αναβαθμίσουμε την εμφάνισή μας και όσο απλό κι αν είναι κατά τα άλλα το ντύσιμό μας, ανεβαίνει από ένα και μόνο ακριβό αξεσουάρ.

9. Επένδυσε σε παπούτσια υψηλής ποιότητας

Τα παπούτσια ολοκληρώνουν την εμφάνισή μας, οπότε το να ξοδέψουμε λίγο περισσότερα για αυτά μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Θα πρέπει να έχουμε στην κατοχή μας τουλάχιστον ένα ζευγάρι καλά δερμάτινα παπούτσια, όπως μπότες ή μποτάκια, μπαλαρίνες ή loafers. Σημαντικό είναι να προσέχουμε να τα διατηρούμε πάντα καθαρά.

Αν ονειρεύεσαι ένα ζευγάρι παπούτσια από μια ακριβή εταιρία, εξοικονόμησε χρήματα για μερικούς μήνες. Ωστόσο, μην ξεχνάς να αγοράζεις από επωνυμίες που είναι πιο κατάλληλες για τον προϋπολογισμό σου και που μπορείς να αντέξεις οικονομικά.

10. Μη φοράς ρούχα με logo

Είναι καλύτερο να αφαιρέσουμε όλες τις ετικέτες και τα λογότυπα από το ντύσιμό μας, επειδή τα λογότυπα δεν είναι σημάδι πλούτου. Μερικές φορές, τα υπερβολικά λογότυπα μπορεί να κάνουν τα ρούχα σας να φαίνονται φθηνά, κάτι που είναι πιθανότατα το τελευταίο πράγμα που θέλουμε. Αντ 'αυτού, επιλέγουμε σιωπηλά λογότυπα ή καθόλου.

Επίσης, να έχεις πάντα κατά νου ότι τα λογότυπα δεν είναι ορατά στα ρούχα ακριβών εταιριών.

11. Δώσε προσοχή στην προσωπική περιποίηση και περιποίηση της επιδερμίδας σου

Η περιποίηση της εικόνας μας είναι κανόνας αδιαπραγμάτευτος και αυτό μεταφράζεται σε φορμαρισμένα μαλλιά και πεντακάθαρα νύχια και δόντια. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία για να έχουμε λαμπερό δέρμα. Θα πρέπει απλώς να σταματήσουμε τις κακές συνήθειες που μπορεί να έχουμε και να ξεκινήσουμε έναν νέο, υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης, επενδύουμε σε φυσικό μακιγιάζ και σε ένα έρωμα το οποίο μάς ταιριάζει και θα αποτελεί τη signature μυρωδιά μας.