Η κατάψυξη, η εφημερίδα και άλλοι 5 τρόποι για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα ρούχα

Η κατάψυξη, η εφημερίδα και άλλοι 5 τρόποι για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα ρούχα
Pexels

Σου έχει τύχει να μυρίζεις κάτι άσχημο και να νομίζεις πως φταίνε τα ρούχα σου; 

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε βιώσει αυτήν την άβολη κατάσταση όταν αισθανόμαστε μια άσχημη μυρωδιά και αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν τα ρούχα μας είναι η πηγή της εν λόγω μυρωδιάς. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε ώστε να αποτρέψουμε αυτή την απαίσια συνθήκη.

Σήμερα, θα σου δείξουμε 7 εύκολους τρόπους για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα ρούχα σου, ακόμα και όταν δεν θέλεις να τα πλύνεις.

Σημαντικό: Να θυμάσαι πως θα πρέπει ελέγχεις πάντα τις ετικέτες στα ρούχα σου πριν δοκιμάσεις οποιεσδήποτε μεθόδους για να αφαιρέσεις τις άσχημες οσμές. Αυτό θα σου επιτρέψει να προστατεύσεις τα ρούχα σου και να αποφύγεις πιθανούς λεκέδες.

pexels-alina-vilchenko-1353503.jpg

Μέθοδος 1: Μούλιασε τα ρούχα σου σε διάλυμα μαγειρικής σόδας

Σε πρώτη φάση, διαχώρισε τα λευκά ρούχα από τα σκουρόχρωμα. Στη συνέχεια, γέμισε μια λεκάνη με ζεστό νερό, πρόσθεσε 2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα και ανακάτεψε μέχρι να αναμειχθεί το μείγμα πλήρως. Άφησε τα ρούχα στο διάλυμα όλη τη νύχτα ή για μερικές ώρες, φροντίζοντας να είναι όλα μουσκεμένα. Μετά από αυτό, πλύνε τα στο πλυντήριο ρούχων ή στο χέρι με το απορρυπαντικό ρούχων που χρησιμοποιείς.

Γιατί πρέπει να αποφεύγεις να κοιμάσαι μπρούμυτα και πώς να αποφύγεις τον πόνο στην πλάτη

Μέθοδος 2: Αντιμετώπισε τις δύσοσμες πηγές μυρωδιάς με ξύδι, υπεροξείδιο του υδρογόνου ή ισοπροπυλική αλκοόλη

Εντόπισε τα σημεία με τη δυσάρεστη μυρωδιά και, στη συνέχεια, ψέκασε γενναιόδωρα κάθε περιοχή με ξύδι, υπεροξείδιο του υδρογόνου ή ισοπροπυλική αλκοόλη. Μετά από αυτό, στέγνωσε τα ρούχα σου. Εάν εξακολουθούν να μυρίζουν άσχημα, επανάλαβε τη διαδικασία.

DIY Time! Το σωστό τσάι και πώς θα φρεσκάρεις τα μαλλιά ανάλογα με το χρώμα τους

Μέθοδος 3: Χρησιμοποίησε λευκό αποσταγμένο ξύδι στον κύκλο πλύσης

Το λευκό αποσταγμένο ξύδι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συστατικό όταν προσπαθείς να εξαλείψεις τις οσμές από τα ρούχα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μισό φλιτζάνι από το προϊόν στον καθιερωμένο κύκλο πλύσης. Προσοχή! Μην ρίχνεις λευκό αποσταγμένο ξύδι απευθείας στα ρούχα σου για να αποφύγεις την καταστροφή ορισμένων υφασμάτων.

Μέθοδος 4: Άφησε τα ρούχα σου να πάρουν καθαρό αέρα

Το να απλώνεις τα ρούχα σου έξω στον ήλιο και στον καθαρό αέρα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες οσμές. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις λόγω καιρικών συνθηκών, κρέμασέ τα σε εσωτερικό χώρο κοντά σε έναν ανεμιστήρα ή απλώς τοποθέτησέ τα στην άκρη ενός παραθύρου ή μπαλκονόπορτας.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποίησε κατακάθι καφέ

Ρίξε αχρησιμοποίητο κατακάθι καφέ σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, δίπλωσε το ρούχο σου από πάνω και άφησέ το εκεί όλη τη νύχτα. Απλώς θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα υπολείμματα καφέ δεν έρχονται σε επαφή με το ρούχο, καθώς θα μπορούσε να λερώσει το ύφασμα.

Μέθοδος 6: Τοποθέτησε μπάλες εφημερίδων σε σημεία που μυρίζουν άσχημα

Οι εφημερίδες μπορούν να σε βοηθήσουν να απορροφήσεις τις μυρωδιές των ρούχων. Απλώς τσαλάκωσε ένα φύλλο σε μορφή μπάλας, τοποθέτησέ το στις μασχάλες, στα μανίκια ή στις άκρες των ρούχων και άφησέ το στα εν λόγω σημεία όλη τη νύχτα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αυτό το κόλπο για παπούτσια που μυρίζουν άσχημα.

Κόλλησαν τα pancakes στο τηγάνι; Πώς θα το καθαρίσεις σε χρόνο Dt

Μέθοδος 7: Βάλε τα ρούχα σου στην κατάψυξη

Αυτό το κόλπο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τζιν που δεν μπορείς να πλύνεις μετά από κάθε φορά που το φοράς. Απλώς βάλε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη. Η κρύα θερμοκρασία μπορεί να εξαλείψει τα βακτήρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν άσχημες μυρωδιές.