Το τρικ με το στρώμα και άλλες συμβουλές για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς να καταναλώσεις ρεύμα

Το τρικ με το στρώμα και άλλες συμβουλές για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς να καταναλώσεις ρεύμα

Την ώρα που οι λογαριασμοί προκαλούν ζαλάδα, αυτά είναι μερικά απλά tips με τα οποία θα κάνεις οικονομία. 

Κατά τους χειμερινούς μήνες, πολλοί είναι εκείνη που θέλουν να περνάνε περισσότερο χρόνο στο σπίτι προκειμένου να προφυλαχτούν από το κρύο αυτό όμως σημαίνει και περισσότερη κατανάλωση ρεύματος την ώρα που οι λογαριασμοί δημιουργούν έτσι κι αλλιώς ζαλάδα.

Και επειδή στόχος είναι να κάνεις οικονομία, το Queen.gr σού προσφέρει μερικές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό αποφεύγοντας την αλόγιστη σπατάλη ρεύματος και καλοριφέρ.

Όλα λάθος: 7 καθημερινά πράγματα που δεν ήξερες ότι κάνεις λάθος όλη σου τη ζωή

1. Σφράγισε τα κουφώματα των παραθύρων

pexels-roberto-nickson-2659629.jpg

Τσέκαρε με πολλή προσοχή όλα τα παράθυρά και τα κουφώματα του σπιτιού. Εάν βρεις οποιαδήποτε ρωγμή που αφήνει αέρα να εισέλθει θα πρέπει το σημείο με κολλητική ταινία.

Μπορείς επίσης να εφαρμόσεις ένα στεγανωτικό στα κουφώματα των παραθύρων για να αποτρέψεις την κυκλοφορία του ρεύματος και την περίπτωση να κρυώσει ο χώρος σου.

2. Κλείσε τα σημεία στις πόρτες που «μπάζουν» αέρα

Τις κρύες ημέρες, τα ανοίγματα κάτω από τις πόρτες των δωματίων μας θα μπορούσαν να είναι ο χειρότερος εχθρός μας, καθώς ο παγωμένος αέρας μπορεί να εισέλθει από αυτά.

Για να διατηρήσεις τον χώρο σου ζεστό, μπλόκαρε τα ρεύματα με ένα μαξιλαράκι σχεδιασμένο να τοποθετείται κάτω από κλειστές πόρτες. Μπορείς επίσης να τυλίξεις μια κουβέρτα ή πετσέτα σε σχήμα ρολού που αποτελούν επίσης μια βολική ιδέα ώστε να καλύψεις ένα βασικό σημείο στο σπίτι από το οποίο «μπάζει» αέρας.

3. Τοποθέτησε χοντρές, σκούρες κουρτίνες

pexels-homelane-com-1776574.jpg

Τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα, κράτησε τα παράθυρά σου κλειστά και τις κουρτίνες σου ανοιχτές. Με αυτόν τον τρόπο, τα δωμάτιά σου θα είναι πιο ζεστά για αρκετές ώρες πριν το σούρουπο, όταν η θερμοκρασία πέφτει.

Για μόνωση από το υπερβολικό κρύο κατά τη διάρκεια της νύχτας, τοποθέτησε μία ή περισσότερες χοντρές κουρτίνες στα παράθυρά σου και κράτησέ τις κλειστές. Έτσι, οι εσωτερικοί χώροι θα παραμείνουν ζεστοί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

7 tips για να είσαι πάντα το κέντρο της προσοχής χωρίς να πεις ούτε μια λέξη

4. Χρησιμοποίησε χαλιά στο σαλόνι και τα υπνοδωμάτια

pexels-andrea-davis-5417293.jpg

Παρά το κρύο έξω, μπορείς να διατηρήσεις τα δωμάτιά σου ζεστά καλύπτοντας το δάπεδο με χαλιά. Είναι γνωστό πως τα αγαπημένα μας cozy χαλιά λειτουργούν πολύ καλά ως θερμομονωτές.

Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέξεις χαλιά που είναι κατασκευασμένα από μαλλί. Εκτός από το ότι ζεσταίνουν απίστευτα τον χώρο δίνουν και μια όμορφη αισθητική πινελιά στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου.

5. Άναψε μερικά κεριά

pexels-paul-wence-1832562.jpg

Μπορείς να ανάψεις τα αγαπημένα σου κεριά σε όποιο δωμάτιο κι αν βρίσκεσαι. Όχι μόνο θα προσφέρουν μια ευχάριστη μυρωδιά και μια διακοσμητική πινελιά, αλλά θα βοηθήσουν επίσης στη διατήρηση μιας ευχάριστης και άνετης θερμοκρασίας στο εσωτερικό. Σαφέστατα, συνιστάται να τα τοποθετούμε μακριά από εύφλεκτα υλικά, όπως κουρτίνες, σεντόνια, περιοδικά ή βιβλία.

Προσπάθησε να τοποθετήσεις μεγάλα κεριά σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σου και μη ξεχνά να τα σβήνεις όταν φεύγεις από το σπίτι ή πρόκειται να πας για ύπνο.

Τι θα κάνουμε με τα μονά καλτσάκια; 7 χρήσεις για εκείνα που μείνανε μόνα χωρίς το ταίρι τους

6. Τοποθέτησε το κρεβάτι σου μακριά από τα παράθυρα και κάλυψε το στρώμα σου

pexels-tatiana-syrikova-3933278.jpg

Το γυαλί κρυώνει σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνιστάται να τοποθετούμε το κρεβάτι μας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα παράθυρά μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήνουμε τις κουρτίνες ανοιχτές, ώστε το στρώμα μας να λαμβάνει φως του ήλιου και να ζεσταθεί.

Μια άλλη εναλλακτική για να διατηρήσεις το στρώμα σου σε μια ζεστή θερμοκρασία πριν τον ύπνο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα χειμερινό κάλυμμα στρώματος ή να τοποθετήσεις στο στρώμα έναν θερμικό υπνόσακο.

7. Κράτησε τα αχρησιμοποίητα δωμάτια κλειστά

Για να διατηρήσεις τη θερμότητα μέσα στο σπίτι σου και να αποτρέψεις τη διαφυγή της σε άλλα δωμάτια κλείσε τις πόρτες από εκείνα που δεν χρησιμοποιείς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να απολαύσεις μια ζεστή θερμοκρασία στο σαλόνι, το καθιστικό ή την κρεβατοκάμαρά σου.

Η κατάψυξη, η εφημερίδα και άλλοι 5 τρόποι για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα ρούχα