Το έξυπνο κόλπο για να ξεκολλήσεις το κερί από το βαζάκι

Το έξυπνο κόλπο για να ξεκολλήσεις το κερί από το βαζάκι

Βρήκαμε πώς θα δώσεις ξανά ζωή στα κεριά που έχουν καεί.

Τα κεριά αποτελούν μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Προσφέρουν φως, ζεστασιά και cozy αίσθηση, με αρκετά από αυτά να διαθέτουν ιδιαίτερο άρωμα.

Αρκετά κεριά βρίσκονται μέσα σε γυάλινα βαζάκια τα οποία αχρηστεύονται μόλις καεί το εσωτερικό τους. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου τον πιο εύκολο τρόπο καθαρισμού για να επαναχρησιμοποιήσεις το κερί που έχει απομείνει ή να μετατρέψεις τα βαζάκια σε diy διακοσμητικό.

Πώς θα καθαρίσεις (και πώς θα χρησιμοποιήσεις ξανά) τα κεριά

Ο πρώτος τρόπος είναι να βάλεις το βαζάκι στην κατάψυξη και να το αφήσεις για μια μέρα ή και λιγότερο μέχρι το κερί να παγώσει. Όταν το αφαιρέσεις μπορείς να πάρεις ένα μαχαίρι και να ξύσεις απαλά τα υπολείμματα τα οποία πραγματικά θα εξαφανιστούν σε χρόνο Dt.

Πετσέτες, βούρτσες μαλλιών, εσώρουχα και άλλα πράγματα που χρησιμοποιούμε για χρόνια αλλά δεν πρέπει

Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλεις μέσα στο γυάλινο βαζάκι πολύ ζεστό νερό και να το αφήσεις να κρυώσει. Όταν το νερό κρυώσει, θα παγώσουν μαζί και τα υπολείμματα κεριού τα οποία θα ανέβουν στην επιφάνεια. Στη συνέχεια πλένεις το βαζάκι με υγρό πιάτων και σφουγγάρι και μπορείς να το αξιοποιήσεις όπως εσύ θέλεις.

Ο τρίτος τρόπος είναι χρησιμοποιώντας τον φούρνο. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική αν έχεις πολλά δοχεία που θες να καθαρίσεις ταυτόχρονα. Ξύσε όσο το δυνατόν περισσότερο κερί με ένα μαχαίρι βουτύρου ή κουτάλι. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή με 2-3 στρώσεις λαδόκολλας.

Τοποθέτησε τα δοχεία με τα κεριά ανάποδα στο ταψί, βάλε τα στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά και το κερί θα λιώσει. Κράτησε το δοχείο με μια πετσέτα έτσι ώστε να μην καείς και σκούπισε το εσωτερικό του με χαρτοπετσέτες.

Πώς θα αξιοποιήσεις τα βαζάκια

Όταν τα βαζάκια καθαρίσουν μπορείς να φτιάξεις νέα κεριά ή να τα χρησιμοποιήσεις για αποθήκευση διαφόρων αντικείμενων, όπως πινέλα μακιγιάζ, στυλό και μολύβια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com