Γιατί να καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει συννεφιά & πότε η χρήση σκούπας είναι μεγάλο λάθος

Γιατί να καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει συννεφιά & πότε η χρήση σκούπας είναι μεγάλο λάθος
Pexels

8 πολύ απλές συμβουλές για να αποφύγεις τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν καθαρίζεις.


Μικρά πράγματα μπορούν να μετατρέψουν μια απλή καθαριότητα σε μια μακρά και δυσάρεστη διαδικασία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς όμως άλλο γιατί εμείς θα σου δείξουμε τα κοινά λάθη που μπορεί να κάνουμε (όλοι μας) όταν καθαρίζουμε καθώς και τι να κάνει ώστε να τα αποφύγεις (και να τα αποφύγουμε και εμείς φυσικά).

Αν μισείς το καθάρισμα αλλά θες πάντα καθαρό & τακτοποιημένο σπίτι 5 είναι τα σωτήρια tips

1. Πλύσιμο παραθύρων σε ηλιόλουστη μέρα

Οι ειδικοί στο πλύσιμο των παραθύρων συνιστούν να κάνουμε αυτή τη δουλειά του σπιτιού σε συννεφιασμένες μέρες. Και αυτό διότι ο αφρός που θα αφήσει το καθαριστικό μας, είτε αυτό το προϊόν καθαρισμού είναι του εμπορίου είτε DIY μείγμα, θα στεγνώσει αμέσως όταν έχει ήλιο, αφήνοντας ραβδώσεις και κάνοντας έτσι τα παράθυρά μας να φαίνονται βρώμικα.

2. Χρησιμοποιώντας βρώμικα εργαλεία

Δεν θα έχει μεγάλη διαφορά αν καθαρίζουμε το σπίτι μας με εργαλεία που δεν έχουμε πρώτα καθαρίσει. Τα παλιά πανάκια, τα σφουγγάρια, οι βρώμικες σκούπες κ.λπ. το μόνο που θα κάνουν είναι να μετακινήσουν τη βρωμιά και τη σκόνη παρά να καθαρίσουν τα εν λόγω σημεία. Για να είμαστε σίγουροι ότι ο καθαρισμός είναι αποτελεσματικός, αντικαθιστούμε τακτικά παλιά εργαλεία καθαρισμού με καινούργια και αν είναι σχετικά νέα φροντίζουμε να τα καθαρίζουμε σχολαστικά απολυμαίνοντάς τα.

3. Ξεκινώντας από λάθος σημείο

Εάν αρχίσουμε να καθαρίζουμε από λάθος σημείο ένα δωμάτιο, μπορεί να καταλήξουμε να αφιερώσουμε πολύ περισσότερο χρόνο γι΄αυτό. Το σωστό είναι να ξεκινήσουμε από το πάνω μέρος του γιατί αν αρχίσουμε αντίθετα, όπως καθαρίζοντας πρώτα το πάτωμα και μετά ξεσκονίζοντας τα έπιπλά μας, το χάος που θα δημιουργηθεί είναι δεδομένο. Πολύ σημαντική λεπτομέρεια που πολλοί από εμάς τείνουμε να ξεχνάμε.

4. Καθαρίζοντας τις αποχετεύσεις μόνο όταν είναι βουλωμένες ή όταν υπάρχει άσχημη μυρωδιά

Αν και μπορεί να μην το παρατηρούμε, οι αποχετεύσεις φράζουν σιγά σιγά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υπολείμματα φαγητού, η βρωμιά και η σκόνη κολλάνε στο εσωτερικό των σωλήνων και συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Για να το αποφύγουμε αυτό, θα πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά αυτά τα σημεία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ακόλουθη μέθοδο:

  • Βράζουμε λίγο νερό και μετά ρίχνουμε λίγο υγρό πιάτων στην αποχέτευση.
  • Προσθέτουμε το ζεστό νερό για να διαλυθεί η βρωμιά.
  • Ρίχνουμε μια κουταλιά μαγειρική σόδα στο σωλήνα και στη συνέχεια 1 φλιτζάνι ξύδι.
  • Μετά από λίγο ξεπλένουμε την αποχέτευση με ζεστό νερό.
pexels-cottonbro-studio-4684376.jpg

5. Χρησιμοποιώντας την κλασική σκούπα πριν ή αντί της ηλεκτρικής

Παρόλο που οι κλασικές σκούπες είναι ιδανικές για την αφαίρεση της σκόνης και της βρωμιάς από σχεδόν οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, η χρήση τους πριν ή αντί της ηλεκτρικής είναι μεγάλο λάθος. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν σκουπίζουμε, μπορεί να σκορπίσουμε περισσότερη σκόνη στον αέρα στον χώρο. Επομένως, προτιμάμε να σκουπίζουμε πρώτα με ηλεκτρική για να αφαιρέσουμε τη σκόνη και μετά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κλασική σκούπα για να απαλλαγούμε από τα μεγαλύτερα κομμάτια βρωμιάς που υπάρχουν στα σημεία.

6. Μη χρήση γαντιών όταν πλένουμε το μπάνιο και την τουαλέτα

Τα περισσότερα καθαριστικά τουαλέτας περιέχουν συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και των ματιών. Για να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το δωμάτιο αερίζεται καλά και ότι φοράμε πάντα λαστιχένια γάντια. Έτσι, αφιερώνουμε και τον χρόνο που πρέπει μέχρι να απομακρυνθεί η βρωμιά.

3 υλικά αρκούν για να καθαρίσεις τα βρώμικα τάπερ με το κόλπο του TikTok

7. Χρησιμοποιώντας χλωρίνη για τον καθαρισμό της τουαλέτας

Θα πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί όταν επιλέγουμε καθαριστικά για την τουαλέτα. Αυτά με χλωρίνη μπορεί να διαβρώσουν την επιφάνεια όμως υπάρχουν στο εμπόριο πολλές επιλογές που και απολυμαίνουν και δεν κάνουν ζημιά στα έπιπλα μπάνιου.

8. Χρησιμοποιώντας καθαριστικά τζαμιών για άλλες γυάλινες επιφάνειες

Μπορεί να φαίνεται μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε ένα καθαριστικό τζαμιών σε μια γυάλινη επιφάνεια της κουζίνας μας, αλλά δεν είναι τόσο. Τα περισσότερα καθαριστικά τζαμιών περιέχουν αμμωνία και αφήνουν λεκέδες. Αντί για τέτοια καθαριστικά είναι προτιμότερο να επιλέξουμε να καθαρίσουμε τις γυάλινες επιφάνειες με λευκό ξύδι.

3 μυστικά για πεντακάθαρο μπάνιο με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και δεν κοστίζουν τίποτα