Ο πουρές σε σκόνη είναι το μυστικό για να κάνεις πιο πηχτή τη σούπα ή το φαγητό

Ο πουρές σε σκόνη είναι το μυστικό για να κάνεις πιο πηχτή τη σούπα ή το φαγητό

Πώς θα «δέσεις» κάθε πιάτο σε λίγα μόλις λεπτά.

Όσο έμπειρες και καλές μαγείρισσες κι αν είμαστε όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες με αποτυχημένες προσπάθειες που οδήγησαν σε ένα εντελώς λανθασμένο και άνοστο πιάτο.

Λίγο η κούραση, λίγο η βιασύνη και οι αστοχίες στις αναλογίες αρκούν για να βιώσεις τον απόλυτο πανικό στην κουζίνα, παλεύοντας για να σώσεις την κατάσταση. Οι σούπες και τα μαγειρευτά είναι δύο πολύ δημοφιλείς επιλογές στη χώρα μας και φτιάχνονται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες.

Τι γίνεται όμως όταν διαπιστώνεις πως το φαγητό σου έχει βγει πολύ νερουλό, λίγο πριν το σερβίρεις; Στοιχηματίζουμε πως σε κυριεύει πανικός ωστόσο δεν χρειάζεται αφού υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ εύκολη.

Το δέσιμο της σάλτσας χωρίς αλεύρι γίνεται συνήθως με συμπύκνωση και με τη χρήση πουρέ λαχανικών ή φρούτων αν πρόκειται για γλυκά. Πέρα από την συμπύκνωση η σάλτσα βράζεται σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει σωστά.

Πώς θα αφαιρέσεις εύκολα τους λεκέδες από λευκό και κόκκινο κρασί

Το κόλπο με τον πουρέ που αξίζει να δοκιμάσεις

Μια TikToker έδωσε τη λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε νοικοκυράς, δείχνοντάς μας πώς «δένει» η σούπα ή η σάλτσα του φαγητού με νιφάδες πατάτας (σκόνη πουρέ). Ναι, καλά διάβασες.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πασπαλίσεις λίγη σκόνη πουρέ στην κατσαρόλα και να ανακατέψεις πολύ καλά για ένα ή δύο λεπτά, ώστε οι νιφάδες πατάτας να έχουν την ευκαιρία να ενσωματωθούν με το φαγητό. Αυτομάτως θα έχεις μια πλούσια, παχύρρευστη σούπα ή σάλτσα χωρίς να χρησιμοποιήσεις κορν φλάουερ, σιμιγδάλι ή άλλα υλικά.

Αυτό το hack είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για συνταγές που γίνονται σε χύτρα ταχύτητας. Όταν μαγειρεύεις στο φούρνο η υγρασία εξατμίζεται από το πιάτο, με αποτέλεσμα ο ζωμός ή το υγρό να είναι πιο παχύρρευστο στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για ένα γεύμα που φτιάχνεται στη χύτρα ταχύτητας αφού η υγρασία παραμένει παγιδευμένη στη χύτρα, με αποτέλεσμα τα υγρά του φαγητού να παραμένουν αραιά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com