Πώς θα δροσιστείς στο σπίτι αν δεν έχεις κλιματιστικό

Πώς θα δροσιστείς στο σπίτι αν δεν έχεις κλιματιστικό

Οι λύσεις που κυριολεκτικά θα σε σώσουν τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Βρισκόμαστε εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν και όλα δείχνουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα από τα πιο θερμά των τελευταίων ετών.

Η ζέστη είναι πλέον αισθητή και καθημερινά ο υδράργυρος ανεβαίνει, αγγίζοντας υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο δύσκολη. Ο καύσωνας μειώνει τα επίπεδα παραγωγικότητας και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου.

Μπορεί οι περισσότεροι κλειστοί χώροι να διαθέτουν κλιματιστικό τι γίνεται όμως όταν το σπίτι σου δεν έχει air-condition, ούτε καν ανεμιστήρα; Tα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να δροσιστείς και να μειώσεις την θερμοκρασία στον χώρο σου, που αξίζει να τους δοκιμάσεις.

3 υλικά αρκούν για να διώξεις τα λίπη από τον φούρνο σου

5 μυστικά για να κάνεις πιο δροσερό το σπίτι σου σε χρόνο Dt

1) Κλείσε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις την θερμοκρασία στον χώρο σου. Η χρήση σκουρόχρωμων κουρτινών ή κουρτινών συσκότισης θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του δωματίου ειδικά τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο δυνατός.

2) Επένδυσε σε δροσερά υφάσματα

Αντικατέστησε τα σεντόνια και τα βαριά σκεπάσματά σου με πιο ανάλαφρες επιλογές. Επένδυσε σε υφάσματα όπως βαμβάκι, λινό ή μπαμπού.

3) Άνοιξε τα παράθυρα και τις εσωτερικές πόρτες τη νύχτα

Το βράδυ, ο ήλιος έχει φύγει και μπορείς να απολαύσεις το νυχτερινό αεράκι. Φρόντισε να ανοίγεις καλά τα παράθυρα και τις εσωτερικές πόρτες στο σπίτι για να δημιουργήσεις ρεύμα που θα σε δροσίσει.

4) Τοποθέτησε πάγο ή δροσερό νερό μπροστά από έναν ανεμιστήρα (εάν έχεις)

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να βάζεις κρύο νερό ή πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα ενώ είναι αναμμένος. Αυτό θα κάνει τον ανεμιστήρα να φυσήξει το νερό γύρω γύρω κάνοντας έτσι το δωμάτιό σου πιο δροσερό.

5) Βάλε τα σεντόνια σου στο ψυγείο

Ναι, κι όμως !Βάλε τα σεντόνια στο ψυγείο (κατά προτίμηση μεταξωτά και βαμβακερά) για λίγες ώρες ή στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Τοποθέτησέ τα μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μην αποκτήσουν κάποια ανεπιθύμητη μυρωδιά. Στρώσε αργότερα με αυτά το κρεβάτι και ετοιμάσου να εκπλαγείς με το πόσο δροσερή θα νιώθεις για ολόκληρο το βράδυ, από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

6) Μη χρησιμοποιείς φούρνο και πιστολάκι

Αυτό ισχύει και για όλες τις άλλες συσκευές που παράγουν θερμότητα, συμπεριλαμβανομένης της τοστιέρας, του στεγνωτηρίου, ακόμη και του πλυντηρίου πιάτων.

7) Μείνε δροσερή

Μέσα στο σπίτι επίλεξε ανάλαφρα ρούχα, κάνε συχνά ντους και πιες πολύ νερό ώστε να μειώνεις τη θερμοκρασία του σώματος.

8) Κλείσε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς

Οι συσκευές παράγουν θερμότητα ακόμα και όταν είναι κλειστές. Μείωσε αισθητά την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι βγάζοντας από την πρίζα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς. Τέλος, μην κοιμάσαι ποτέ με το κινητό να φορτίζει δίπλα σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com