Χάλασε το φερμουάρ; Πώς θα το φτιάξεις σε λίγα λεπτά όπου κι αν είσαι

Χάλασε το φερμουάρ; Πώς θα το φτιάξεις σε λίγα λεπτά όπου κι αν είσαι

O πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις ένα χαλασμένο φερμουάρ χωρίς να το αντικαταστήσεις. 

Ας είμαστε ειλικρινείς! Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το ένα φερμουάρ που κόλλησε ή χάλασε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν φύγεις από το σπίτι. Συνήθως το συγκεκριμένο ατύχημα συμβαίνει στο παντελόνι, το τοπ, την τσάντα ή τη βαλίτσα σου με αποτέλεσμα να πρέπει να φορέσεις κάτι άλλο σε χρόνο Dt.

Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που θα σου συμβεί δεν μπορείς εύκολα να επιδιορθώσεις το φερμουάρ (ειδικά χωρίς ορισμένα εργαλεία) και ίσως απαιτείται αλλαγή.

Πώς θα φτιάξεις το φερμουάρ σε λίγα λεπτά

Ο μηχανισμός ενός φερμουάρ δεν είναι τόσο περίπλοκος όσο νομίζεις. Το φερμουάρ περιλαμβάνει δύο σειρές δοντιών που έχουν σχήμα άγκιστρου και κοίλου. Όταν το φερμουάρ είναι κλειστό, τα δύο σύνολα δοντιών συνδυάζονται και γαντζώνονται μεταξύ τους καθιστώντας το διαχωρισμό σχεδόν αδύνατο. Όταν ανοίγει το φερμουάρ , ο ολισθητήρας διαχωρίζει αυτά τα αλληλοσυνδεόμενα δόντια.

Εάν ο ολισθητήρας του φερμουάρ σου δεν ανεβοκατεβαίνει με ευκολία ή εάν έχει κολλήσει σε ένα μέρος, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις το πρόβλημα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τι θα χρειαστείς: Πένσα
Ένα καθαρό πανί
Ένα μπολ
Υγρό σαπούνι
Νερό

Πώς θα το κάνεις: Βάλε το φερμουάρ σε ένα τραπέζι και βεβαιώσου ότι τα δόντια είναι απαλλαγμένα από οποιοδήποτε κλωστή ή ύφασμα. Πιάσε ένα μπολ και ρίξε λίγο σαπούνι και νερό μέσα σε αυτό. Ανακάτεψε καλά.

Πάρε το πανί, τοποθέτησέ το στο μείγμα και καθάρισε τα δόντια του φερμουάρ για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα σκόνης. Πιάσε την πένσα και πίεσε απαλά το κάτω μέρος του ολισθητήρα. Αυτό θα βοηθήσει τα δόντια του φερμουάρ να σφραγίζουν καλύτερα.

Βεβαιώσου ότι έχεις συμπιέσει τον ολισθητήρα, ελέγχοντας πάντοτε το φερμουάρ για να δεις αν έχει διορθωθεί. Συνέχισε την προσπάθεια μέχρι να σταματήσει το φερμουάρ να χωρίζεται.

Πηγή κεντρικής: pexels.com