Αν λερώθηκαν τα μαξιλάρια υπάρχουν τρεις τρόποι να τα καθαρίσεις

Αν λερώθηκαν τα μαξιλάρια υπάρχουν τρεις τρόποι να τα καθαρίσεις

Όλοι οι τρόποι για να καθαρίσεις τα μαξιλάρια και να δείχνουν σαν καινούρια. 

Τα μαξιλάρια είναι αναπόσπαστο item σε κάθε σπίτι αφού τα χρησιμοποιούμε καθημερινά τόσο στο σαλόνι αλλά και στο υπνοδωμάτιό μας. Αποτελούν σημαντική προσθήκη για τον καναπέ και το κρεβάτι σου γι' αυτό καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ανατομικά, ποιοτικά μαξιλάρια που θα παραμείνουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Ο καθαρισμός τους πρέπει να γίνεται συχνά, ιδανικά το λιγότερο μια φορά κάθε έξι περίπου μήνες αφού τείνουν να συγκεντρώνουν λεκέδες, ιδρώτα, μικρόβια και αρκετά βακτήρια.

Μην ξεχνάς πως τα μαξιλάρια της κρεβατοκάμαρας ακουμπούν καθημερινά το πρόσωπό σου γι' αυτό αξίζει να δώσεις έμφαση στο βαθύ και αποτελεσματικό καθαρισμό τους.

Πώς θα καθαρίσεις αποτελεσματικά τα μαξιλάρια

Το πλύσιμο στο πλυντήριο, το πλύσιμο στο χέρι, ο τοπικός καθαρισμός και το στεγνό καθάρισμα είναι οι κύριοι τρόποι για να επαναφέρεις τη φρεσκάδα των αγαπημένων σου μαξιλαριών.

Πριν προχωρήσεις στην οποιαδήποτε διαδικασία πλυσίματος, χρειάζεται να κοιτάξεις τι αναγράφεται στην ετικέτα του μαξιλαριού. Έτσι θα διαπιστώσεις αν πλένεται στο πλυντήριο ή στο χέρι και ποια είναι η ενδεικτική θερμοκρασία πλύσης.

1) Πλύσιμο στο πλυντήριο

Πλύνε τα μαξιλάρια στο πρόγραμμα για ευαίσθητα υφάσματα χρησιμοποιώντας την ελάχιστη ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού.

2) Πλύσιμο στο χέρι

Όταν δεν είσαι σίγουρη για το εάν ένα μαξιλάρι μπορεί να αντέξει το πλύσιμο στο πλυντήριο, καθάρισέ το με πλύσιμο στο χέρι. Ξεκίνησε καθαρίζοντας τοπικά τυχόν λερωμένα σημεία με το κατάλληλο καθαριστικό.

Στη συνέχεια, γέμισε μια λεκάνη με δροσερό νερό, μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού (ή ειδικού απορρυπαντικού) και βύθισε τα μαξιλάρια. Άφησέ τα να μουλιάσουν για αρκετά λεπτά και ξέπλυνε καλά.

To viral κόλπο με το ζεστό ποτήρι είναι η λύση για να λιώσεις το βούτυρο

3) Στεγνό καθάρισμα

Τα περισσότερα στεγνοκαθαριστήρια διαθέτουν επαγγελματικά προϊόντα που καθαρίζουν ακόμη και τους πιο σκληρούς λεκέδες. Αυτός ο τρόπος καθαρισμού είναι η καλύτερη επιλογή για μαξιλάρια με στολίδια (χάντρες, κεντήματα κ.ά) που απαιτούν ειδική φροντίδα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com