Νοίκιασες σπίτι χωρίς ντουλάπα; Υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσεις τα ρούχα και τα παπούτσια σου

Γεωργία Βλαχοπούλου
Νοίκιασες σπίτι χωρίς ντουλάπα; Υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσεις τα ρούχα και τα παπούτσια σου

Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι μπορείς να αποθηκεύσεις τα ρούχα και τα παπούτσια σου εύκολα και οικονομικά ακόμα κι αν δεν έχεις ντουλάπες στο σπίτι σου;

Όλες μας έχουμε ευχηθεί να είχαμε άφθονο χώρο στις ντουλάπες μας για να οργανώνουμε τα ρούχα μας ανεξαρτήτως εποχής και στυλ. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι πιο πολλοί ζούμε σε μικρά διαμερίσματα.

Τώρα τελευταία, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις σπιτιών στα οποία μπορεί να υπάρχει μια ενιαία ντουλάπα για ένα ολόκληρο διαμέρισμα ή να μην υπάρχει και καθόλου. Τι γίνεται όμως αν αυτό το σπίτι είναι το μοναδικό που κατάφερες να νοικιάσεις με ένα πιο φυσιολογικό ενοίκιο;

Πώς θα καταφέρεις να έχεις τακτοποιημένα όλα σου τα ρούχα - και αυτής της σεζόν αλλά και της καλοκαιρινής - σε κατάσταση που μπορούν να φορεθούν χωρίς να τα κρεμάσεις; Και τι θα γίνει και με τα παπούτσια βεβαίως; Εκεί είναι που θα πρέπει να γίνεις και λίγο εφευρετική. Αυτό δεν σημαίνει στοίβες σε μια καρέκλα. Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές λύσεις αποθήκευσης ρούχων που εκπληκτικά εύκολο να τις εφαρμόσεις στο νέο σου διαμέρισμα ή αν χρειάζεσαι έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

Αγόρασε μια συρταριέρα

Μπορείς να αφοράσεις μια συρταριέρα και εκεί ουσιαστικά να αποθηκεύσεις όσα ρούχα σου μπορούν να διπλωθούν, από τις πιτζάμες και τις πετσέτες σου μέχρι τα t-shirts και τα jeans σου. Έτσι, μπορείς με αυτόν τον τρόπο να έχεις αποθηκευμένα τα πιο πολλά ρούχα σου με τρόπο που δεν θα φαίνονται και αυτό που θα μένει είναι να δεις πού θα κρεμάσεις τα φορέματα ή τα παλτό σου. Αντίστοιχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλάθια για την αποθήκευση τέτοιου είδους ρούχων τα οποία θα μπουν σε ράφια. Προσοχή όμως, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τα έχεις πάντα τακροποιημένα.

Πάρε μια μικρή παπουτσοθήκη ή χρησιμοποίησε έναν μικρό πάγκο σαν παπουτσοθήκη

Υπάρχουν διάφορα μικρά βοηθητικά έπιπλα τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αποθηκεύσεις τα παπούτσια σου ή έστω αυτά που φοράς πιο συχνά κι έτσι τα υπόλοιπα να τα έχεις αποθηκευμένα σε όμορφα κουτιά, τα οποία θα μπορούσες να διακοσμήσεις με διάφορα χαρτιά περιτυλίγματος για να δένουν και με τη διακόσμηση του δωματίου σου. Ειδάλλως μπορείς να επενδύσεις σε μια παπουτσοθήκη είτε επιτραπέζια είτε υφασμάτινη που θα κρεμάσεις πίσω από την πόρτα σου.

eddy-billard-eYPFGE6PQ8k-unsplash.jpg

Πρόσθεσε γάντζους στους τοίχους

Όταν υπάρχει λίγος χώρος διαθέσιμος καλό είναι να βρίσκουμε έξυπνους τρόπους να τον αξιοποιούμε. Είναι όλα θέμα διαχείρισης χώρου. Έτσι, μπορείς να εκμεταλλευτείς τους τοίχους είτε του δωματίου σου είτε της εισόδου του σπιτιού σου και να βάλεις γάντζους στους οποίους μπορείς να κρεμάσεις από τα παλτό σου μέχρι και κοσμήματα. Μπορείς ακόμα και να βάλεις αρκετούς γάντζους σε μια γωνιά και να αποθηκεύσεις με αυτόν τον τρόπο τα παπούτσια σου απλά τοποθετώντας τα πάνω στους γάντζους.

Πρόσθεσε ράφια

Σε αντίστοιχη νοοτροπία με τους γάντζους μπορείς να προσθέσεις και ράφια στο δωμάτιό σου ή σε κάποιον διάδρομο και όπως αναφέραμε και πιο πάνω να βάλεις τα ρούχα σου είτε μέσα σε καλάθια ή κουτιά αποθήκευσης είτε να τα τοποθετήσεις διπλωμένα και για να μην χαλούν κάθε φορά που θα θες να πάρεις κάτι να τα στηρίζεις με βιβλιοστάτες. Ναι καλά διάβασες! Χρειάζεται εφευρετικότητα!

Επένδυσε σε κυλιόμενες ράγες ρούχων

Αναφορικά με τα ρούχα σου που χρειάζεται κάπου να κρεμαστούν και θεωρείς πως είναι «βουνό» να τα αποθηκεύσεις, να σου πούμε ότι είναι πολύ εύκολο. Αρκεί, να επενδύσεις σε μια κυλιόμενη ράγα ρούχων ή και σε δύο αν χρειαστεί. Αντίστοιχα, μπορείς να κρεμάσεις και ράγες από το ταβάνι του δωματίου σου για να κρεμάς τα ρούχα σου. Βέβαια, μπορείς να πάρεις και μια ντουλάπα, αφού έχοντας αποθηκεύσει όλα τα ρούχα σου που μπορούν να διπλωθούν στην συρταριέρα που αναφέραμε πιο πάνω, δεν θα χρειάζεσαι περισσότερο χώρο.

Αξιοποίησε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι σου

Αφού έχεις αποθηκεύσει με τον παραπάνω τρόπο τα ρούχα και τα παπούτσια σου για τη σεζόν που διανύεις, σίγουρα θα αναρωτιέσαι τι θα απογίνουν τα ρούχα που είναι για την επόμενη, για παράδειγμα για το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς όμως ούτε για αυτά. Μπορείς να τα βάλεις σε θήκες αποθήκευσης και να τα τοποθετήσεις κάτω από το κρεβάτι σου. Ή ακόμα καλύτερα να επενδύσεις και σ' ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλο trend και θα είναι σίγουρα πολύ βοηθητικό.

Δοκίμασε όλα τα παραπάνω και σίγουρα θα έχεις τακτοποιημένα όσα σου τα ρούχα και τα παπούτσια, χωρίς να «θυσιάσεις» ωφέλιμο χώρο από το σπίτι σου.