Πώς θα «σβήσεις» τις γρατσουνιές από τις γυάλινες επιφάνειες

Πώς θα «σβήσεις» τις γρατσουνιές από τις γυάλινες επιφάνειες

Μερικά απλά υλικά αρκούν για να αφαιρέσεις τις γρατσουνιές από καθρέπτες και άλλες γυάλινες επιφάνειες του σπιτιού.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άθελά μας κάνουμε απρόσεκτες κινήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσουμε γρατσουνιές στις αγαπημένες μας γυάλινες επιφάνειες. Αν σου συμβεί στο άμεσο μέλλον, μη φέρεις την καταστροφή αφού υπάρχουν τρόποι (και μάλιστα εύκολοι) για να διορθώσεις την κατάσταση.

Με την πάροδο του χρόνου, όλες οι επιφάνειες τείνουν να φθείρονται και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για όλες τις επιφάνειες με γυαλί. Δεν είναι πάντα εφικτό να αφαιρέσεις μια γρατσουνιά από μια γυάλινη επιφάνεια, ειδικά αν η γραμμή είναι ιδιαίτερα βαθιά. Εάν οι γρατσουνιές είναι μικρές υπάρχουν μερικά αποτελεσματικά tips καθαρισμού που αξίζει να δοκιμάσεις για να επισκευάσεις τυχόν φθορές.

4 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με υγρό πιάτων - εκτός από τα πιάτα

Τα κοινά γυάλινα αντικείμενα όπως παράθυρα, καθρέφτες και γυάλινα τραπέζια διορθώνονται εύκολα. Αντικείμενα από κρύσταλλα ή κρύσταλλα ασφαλείας, καθώς και το γυαλί με ειδικές επιστρώσεις, είναι αρκετά πιο δύσκολο να επισκευαστούν λόγω της αυξημένης σκληρότητάς τους και των εξειδικευμένων ιδιοτήτων τους.

Πώς θα «σβήσεις» τις γρατσουνιές από τις γυάλινες επιφάνειες

Θα χρειαστείς: οξείδιο του δημητρίου (cerium oxide), μαλακά πανιά ή πετσέτες μικροϊνών, μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού

Εφάρμοσε την πάστα σε ένα μαλακό πανί και τρίψε απαλά την γρατσουνισμένη περιοχή με κυκλικές κινήσεις. Σκούπισε καλά την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί από μικροΐνες. Σε περίπτωση που η γρατσουνιά δεν φεύγει, επανέλαβε τη διαδικασία προσεκτικά για όσες φορές χρειαστεί μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το οξείδιο του δημητρίου είναι το καλύτερο υλικό για να σβήσεις τις γρατσουνιές. Καλό θα ήταν επίσης να χρησιμοποιήσεις πολλά μαλακά πανιά που δεν αφήνουν χνούδι ή πετσέτες από μικροΐνες. Η εφαρμογή μιας απλής πάστα μαγειρικής σόδας και νερού μπορεί επίσης να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε ορισμένες γδαρμένες γυάλινες επιφάνειες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com