Αν δεν έχεις ανοιχτήρι υπάρχουν 3 τρόποι για να ανοίξεις το κρασί

Αν δεν έχεις ανοιχτήρι υπάρχουν 3 τρόποι για να ανοίξεις το κρασί

Πώς θα ανοίξεις εύκολα το αγαπημένο σου μπουκάλι κρασί αν δεν έχεις τιρμπουσόν. 

Το κρασί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά παγκοσμίως και αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό σε ένα γεύμα με καλούς φίλους.

Κακά τα ψέματα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις αγοράσει το αγαπημένο σου μπουκάλι κρασί και λίγο πριν το ανοίξεις συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις ανοιχτήρι στο σπίτι. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Οι χρήστες του διαδικτύου έκαναν για ακόμη μια φορά το «θαύμα» τους και εντόπισαν 3 πρακτικές που αξίζει να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που δεν θα βρίσκεις το τιρμπουσόν.

3 ανορθόδοξοι τρόποι για να ανοίξεις το κρασί

1) Με κλειδί

Τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σου θα δώσουν τη λύση.

Τοποθέτησε το κλειδί στο κέντρο του φελλού σε ελαφρά διαγώνια γωνία. Ξεκίνησε μια απαλή περιστροφή, αφήνοντας το φελλό να αναδυθεί σταδιακά. Συνέχισε μέχρι να ανέβει αρκετά ο φελλός και τράβηξέ τον δυνατά προς τα έξω.

2) Με μαχαίρι

Η συγκεκριμένη λύση είναι αρκετά αποτελεσματική ωστόσο απαιτεί προσοχή για να μη κοπείς. Με ένα μαχαίρι, τρύπησε τον φελλό του μπουκαλιού και ξεκίνησε να το στρίβεις. Όταν το μαχαίρι φτάσει περίπου στα 2/3 του φελλού, τράβηξε με δύναμη και αφαίρεσε τον φελλό.

krasi4.jpg

3) Με ένα παπούτσι

Η πιο απροσδόκητη μέθοδος που έχει γίνει δημοφιλής τελευταία στο TikTok θέλει να ανοίγουμε το κρασί χρησιμοποιώντας ένα παπούτσι. Ναι, κι όμως. Τοποθέτησε το μπουκάλι μέσα σε ένα παπούτσι με παχιά σόλα. Ακούμπησέ το προσεκτικά στον τοίχο και ξεκίνησε να το χτυπάς με δύναμη μέχρι ο φελλός να αρχίσει να βγαίνει σταδιακά προς τα έξω.

Μη δοκιμάσεις ποτέ να ανοίξεις το κρασί με:

1) Τρόμπα ποδηλάτου

Μια άλλη viral μέθοδος προτείνει να τρυπήσεις το φελλό του κρασιού με τη βελόνα μιας τρόμπας ποδηλάτου, θεωρητικά αντλώντας οξυγόνο μέσω του φελλού και χρησιμοποιώντας πίεση για να αφαιρέσεις το φελλό από το μπουκάλι. Οι χρήστες του διαδικτύου και αρκετοί somelier καταδίκασαν τη συγκεκριμένη λύση ανάγκης οπότε καλό θα ήταν να την αποφύγεις.

2) Θερμότητα

Πριν λίγο καιρό μια ανορθόδοξη μέθοδος ανοίγματος κρασιού ήθελε να ανοίξεις το μπουκάλι με τη χρήση αναπτήρα. Μην επιχειρήσεις ποτέ αυτή τη μέθοδο γιατί είναι πολύ πιθανό το μπουκάλι να σπάσει και να εκτοξευθούν γυαλιά που θα σε τραυματίσουν.

Πηγή κεντρικής: pexels.com