Αν έσταξε κερί στο χαλί ή στο τραπέζι υπάρχει τρόπος να τα καθαρίσεις

Αν έσταξε κερί στο χαλί ή στο τραπέζι υπάρχει τρόπος να τα καθαρίσεις

Πώς θα αφαιρέσεις εύκολα το κερί από όλες τις επιφάνειες.

Τα κεριά αποτελούν μια πολύ οικονομική και stylish προσθήκη σε κάθε σύγχρονο σπίτι. Προσφέρουν ζεστασιά, cozy vibes και δημιουργούν μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα σε χρόνο Dt.

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών από μικρά ρεσώ, αρωματικά κεριά, μεγάλα κεριά σε εντυπωσιακά σχήματα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το μόνο που εσύ έχεις να κάνεις για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του χώρου είναι να επενδύσεις στα items που ταιριάζουν στην αισθητική σου.

Πώς θα αφαιρέσεις το κερί

Από την ταπετσαρία

Άφησε το κερί να κρυώσει. Ξύσε προσεκτικά όσο περισσότερο κερί μπορείς χρησιμοποιώντας το νύχι σου ή την άκρη ενός μαχαιριού.

Από το ξύλο

Τοποθέτησε πάνω στο σημείο ένα παγάκι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξύσε το κερί με μια πιστωτική κάρτα ή ένα πλαστικό χάρακα. Εάν υπάρχει αλλοίωση στο χρώμα, πέρασε το σημείο με ένα μαλακό πανί στο οποίο θα έχεις βάλει λίγη λευκή οδοντόκρεμα.

Από το χαλί

Άφησε το κερί να σκληρύνει. Μπορείς να κάνεις πιο γρήγορη τη διαδικασία σκλήρυνσης, απλά τοποθετώντας μια πλαστική σακούλα με παγάκια πάνω στη λεκιασμένη περιοχή του χαλιού. Ξύσε απαλά με ένα μαχαίρι.

Τοποθέτησε πάνω στο χαλί αρκετά φύλλα χαρτιού κουζίνας. Στη συνέχεια, πίεσε ελαφρά την περιοχή του χαλιού με ένα ζεστό ηλεκτρικό σίδερο, χωρίς όμως να το τοποθετήσεις απευθείας πάνω στο χαλί, γιατί μπορεί να κάψεις τις ίνες του. Έπειτα, προσπάθησε να αντικαθιστάς συχνά τα φύλλα, καθώς το κερί απομακρύνεται από το χαλί και λερώνει το χαρτί κουζίνας.

Aπό τα ρούχα

α) Άφησε τον λεκέ να κρυώσει

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις το κερί θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αν αφήσεις το λεκέ να ξεραθεί. Αν δοκιμάσεις να τον τρίψεις όσο είναι ζεστός θα εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία με αποτέλεσμα να καταστρέψεις το αγαπημένο σου ρούχο. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις μερικά παγάκια στο ρούχο για να στεγνώσει πιο γρήγορα ή να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη.

β) Ξύσε το κερί

Όταν το κερί ξεραθεί πάρε ένα μαχαίρι ή έναν χάρακα και ξύσε προσεκτικά το ρούχο. Αν η ύφανση είναι πολύ λεπτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα κουτάλι για να απομακρύνεις το κερί.

Πώς θα αποθηκεύσεις το αβοκάντο για να μη μαυρίσει

Πηγή κεντρικής: pexels.com