Πώς θα αποθηκεύσεις το αβοκάντο για να μη μαυρίσει

Πώς θα αποθηκεύσεις το αβοκάντο για να μη μαυρίσει

Αν έκοψες το αβοκάντο και θες να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο υπάρχουν μερικά μυστικά για να διατηρηθεί φρέσκο.

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που συναντάμε ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια σε διάφορα πιάτα όπως tacos, avocado toast κ.ά. Αποτελεί μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία θεωρούνται πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό.

Πλούσιο σε βιταμίνες (Β6, Α ΚΑΙ Ε), φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ, το αβοκάντο αξίζει να προστεθεί στα γεύματα όσων ακολουθούν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή.

Πώς θα αποθηκεύσεις το αβοκάντο

Το να γνωρίζεις πώς να αποθηκεύεις σωστά τα αβοκάντο είναι το «κλειδί» για να τα απολαύσεις χωρίς άγχος αφού τείνουν να μαυρίζουν λίγο μετά το κόψιμό τους. Την επόμενη φορά που θα πας στο super market επίλεξε ελαφρώς άγουρα αβοκάντο για να τα αφήσεις να ωριμάσουν στο σπίτι μέχρι την ημέρα που θα τα χρησιμοποιήσεις.

Για έναν χειμώνα χωρίς ίχνος υγρασίας φτιάξε τον δικό σου «αφυγραντήρα» εύκολα και οικονομικά

Τοποθέτησε το άγουρο αβοκάντο σε ένα πάγκο ή στο ντουλάπι και προσπάθησε να μην βάζεις πολλά μαζί στο ίδιο σημείο. Με αυτό τον τρόπο αποθήκευσης μπορεί να διατηρηθεί έως και πέντε ημέρες.

Αν θες να επιταχύνεις τη διαδικασία ωρίμανσης, τύλιξέ το σε μια εφημερίδα, τοποθέτησέ το σε μια χάρτινη σακούλα και άφησέ το σε ζεστό μέρος. Αν το αβοκάντο είναι ώριμο αλλά δεν θες ακόμη να το κόψεις, τοποθέτησέ το στο ψυγείο ώστε να παραμείνει φρέσκο.

Αν έκοψες το αβοκάντο αποθήκευσέ το με τον εξής τρόπο: Άλειψε το εσωτερικό του με χυμό λεμονιού ή χυμό lime. Αυτό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της έκθεσης στον αέρα και θα επιβραδύνει το μαύρισμα, το οποίο προκαλείται από μια χημική διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση. Τύλιξέ το με πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησέ το σε αεροστεγές δοχείο το οποίο θα βάλεις στο ψυγείο.

Γιατί να προσθέσεις το αβοκάντο στη διατροφή σου

1) Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Τα καλά λίπη που περιέχει βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος και στην μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα.

2) Έχει καλλυντικά οφέλη

Τα φυσικά έλαια που περιέχει το αβοκάντο μπορoύν να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα για να θρέψουν, να μαλακώσουν και να ενυδατώσουν.

3) Ενισχύει μαλλιά και νύχια

Το αβοκάντο περιέχει βιοτίνη η οποία βοηθά να έχεις λαμπερά μαλλιά και γερά νύχια. Επιπλέον, οι βιταμίνες Β και Ε μπορούν προστατεύουν τα μαλλιά σου από την ξηρότητα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com