To κόλπο τριών συστατικών για να διώξεις τη μούχλα από το μπάνιο

To κόλπο τριών συστατικών για να διώξεις τη μούχλα από το μπάνιο
Pexels

Αν μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε σε κάτι, αυτό είναι ότι η μούχλα αποτελεί έναν απόλυτο εφιάλτη. Προσβάλλει τα πάντα, από τοίχους μέχρι περβάζια παραθύρων, αν έχει την «τύχη» να βρει μια περιοχή με υγρασία.

Αλλά ένας γκουρού του καθαρισμού έχει το απόλυτο hack που μπορεί να μας γλιτώσει από ατελείωτες ώρες καθαρισμού -και περιλαμβάνει μόλις τρία συστατικά που μπορείς εύκολα να προμηθευτείς στο εμπόριο. Η δημιουργός περιεχομένου με έδρα το Norfolk, Anna Louise, ορκίζεται στη σόδα με διττανθρακικό άλας, το υπεροξείδιο του υδρογόνου και το υγρό πλύσης για να διώξει τη μούχλα από το μπάνιο σας.

Το «μυστικό συστατικό» για την πιο αφράτη ομελέτα που θα φτιάξεις ποτέ μαθεύτηκε στο TikTok

Σε ένα πρόσφατο TikTok, η ίδια εξήγησε: «Καθαρίστε και αποτρέψτε τη μούχλα αναμειγνύοντας ένα φλιτζάνι διττανθρακική σόδα, μισό φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου και ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πλυσίματος. Μόλις το εφαρμόσετε, αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε το».

Οι ακόλουθοί της έσπευσαν να μοιραστούν την εκτίμησή τους για το κόλπο, με έναν να γράφει: «Λατρεύω τις συμβουλές σας», ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Ναι, είσαι η guru της καθαριότητας».

Και η εταιρεία Sanctuary Bathrooms προτείνει επίσης ότι αυτά τα συστατικά μπορούν να διώξουν την επίμονη μούχλα ανάμεσα από τα πλακάκια του μπάνιου. «Δυστυχώς, οι τοίχοι του ντους είναι ένα αγαπημένο μέρος για να αναπτυχθεί η μούχλα - και μια δύσκολη περιοχή για να καθαριστεί. Φτιάξτε ένα διάλυμα διττανθρακικής σόδας και υγρού πλυσίματος και τρίψτε τις πληγείσες περιοχές με ένα πανί. Παρόμοια με τον τρόπο που θα αντιμετωπίζατε τη μούχλα σε κάποιο στεγνό σημείο, αφήστε το να στεγνώσει και τρίψτε το με μια σκληρή βούρτσα πριν ξεπλύνετε. Αν αυτές οι φυσικές λύσεις δεν αποδώσουν, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε χημικές εναλλακτικές λύσεις».

Παρόλα αυτά, ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγξεις τον τύπο του πλακιδίου σου πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, καθώς ορισμένα χημικά μπορεί να αλλάξουν το χρώμα τους.

Οι ειδικοί προσθέτουν: «Υπεροξείδιο του υδρογόνου: Πρόκειται για ένα ισχυρό χημικό προϊόν. Ένα αρκετά ήπιο διάλυμα περίπου 3% θα πρέπει να είναι εντάξει για αυτή τη δουλειά, αλλά για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα προσθέστε λίγο ξύδι. Βάλτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε την πληγείσα περιοχή. Κρατήστε το δωμάτιο καλά αεριζόμενο, αφήστε το για δύο με τρεις ώρες και στη συνέχεια σκουπίστε τις επιφάνειες».

Αυτό είναι το hack με το οποίο το μαρούλι θα παραμείνει τραγανό και φρέσκο για έξι εβδομάδες

Εκτός από αρκετά ενοχλητική σε αισθητικό επίπεδο, η μούχλα είναι επίσης απίστευτα επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, η υγρασία μπορεί να ενισχύσει τα αναπνευστικά προβλήματα, τις αλλεργίες και το άσθμα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα στις χειρότερες περιπτώσεις.

«Οι μούχλες παράγουν αλλεργιογόνα (ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση), ερεθιστικά και, μερικές φορές, τοξικές ουσίες», αναφέρει. «Η εισπνοή ή το άγγιγμα σπόρων μούχλας μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, όπως φτέρνισμα, ρινική καταρροή, κόκκινα μάτια και δερματικό εξάνθημα. Οι μούχλες μπορεί επίσης να προκαλέσουν κρίσεις άσθματος».

Εάν πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεαστείς από αυτό, συνιστάται να επισκεφθείς έναν γενικό ιατρό.

pexels-karolina-grabowska-4239103.jpg