Feels like Christmas: Δέκα λόγοι που τα οικογενειακά τραπέζια είναι πάντα τα καλύτερα

Feels like Christmas: Δέκα λόγοι που τα οικογενειακά τραπέζια είναι πάντα τα καλύτερα

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο αυτές οι αναμνήσεις παραμένουν ζωντανές, θα σου υπενθυμίζουν πως δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό την εορταστική περίοδο, από τις αφορμές που σε φέρνουν πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους.

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που απολαμβάνεις όσο τίποτα άλλο τη συντροφιά των κοντινών σου προσώπων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως από όταν ήσουν μικρή, έχεις συνδυάσει τις γιορτές με γεύσεις, αρώματα και εικόνες, που κατά κάποιον τρόπο συνδέονται με τους ανθρώπους που αγαπάς πιο πολύ στον κόσμο.

Για παράδειγμα, θυμάσαι ακόμη τη μητέρα σου να ανοίγει προσεκτικά το πορτάκι του φούρνου, βγάζοντας ένα ταψί με φρεσκοψημένους κουραμπιέδες, τον πατέρα σου να τη βοηθάει με το στήσιμο του γιορτινού δείπνου, τον αδερφό σου να κουνάει τα κουτιά από τα γιορτινά πακέτα κάτω από το δέντρο, ελπίζοντας πως θα καταφέρει από τον ήχο να ανακαλύψει το περιεχόμενό τους.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο αυτές οι αναμνήσεις παραμένουν ζωντανές στο μυαλό σου, θα σου υπενθυμίζουν πως δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό την εορταστική περίοδο, από τις αφορμές που σε φέρνουν πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους. Και φυσικά, σε αυτές συγκαταλέγονται τα οικογενειακά τραπέζια.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικούς λόγους που αποδεικνύουν πως τα πιο ποιοτικά, αξέχαστα και διαχρονικά Χριστούγεννα, τελικά είναι πάντα και τα πιο οικογενειακά!

#1 Τα οικογενειακά τραπέζια περιλαμβάνουν όσους αγαπάς πιο πολύ στον κόσμο

Τα οικογενειακά τραπέζια των Χριστουγέννων είναι το καθιερωμένο ραντεβού με όλους εκείνους που αγαπάς πολύ, αλλά στερείσαι την παρουσία τους λόγω της καθημερινότητας. Τα ξαδέλφια σου που μεγαλώσατε μαζί, οι θείοι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, είναι τα πρόσωπα που κάνουν ακόμη πιο απολαυστικά τα γιορτινά δείπνα.

#2 Απολαμβάνεις τις διαχρονικές, χριστουγεννιάτικές γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσες

Τα γιορτινά ρεβεγιόν που σε γυρίζουν πίσω στο πατρικό σου, έχουν την ίδια λαχταριστή γεύση με τα Χριστούγεννα των παιδικών σου χρόνων. Γέμιση γαλοπούλας από τα χεράκια της μαμάς σου, ζουμερά μελομακάρονα, όπως μόνο η γιαγιά σου ξέρει να τα φτιάχνει, είναι μερικές από τις διαχρονικές γεύσεις που έχουν «σφραγίσει» τις δικές σου γιορτές.

#3 Εντυπωσιάζεις την οικογένειά σου με τις πιο twisted, γιορτινές συνταγές

Όταν ήσουν φοιτήτρια σε πείραζαν πως δεν ήξερες να φτιάχνεις ούτε βραστό αβγό όμως, τώρα όλη η οικογένεια ανυπομονεί να δοκιμάσει το πιάτο που έχεις φέρει για να συμπεριληφθεί στο τραπέζι σας. Οι twisted εκδοχές που τολμάς, κάνοντας level up σε κλασικές, γιορτινές συνταγές, όπως το κότσι, το ριζότο, η τάρτα λαχανικών ή το χοιρινό ρολό, έχουν κάθε χρόνο της τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι και κάνουν μικρούς και μεγάλους να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

libby-penner-tu0nCdW7V4o-unsplash-(1).jpg

#4 Αναπολείς τα Χριστούγεννα που πέρασαν με τα κατάλληλα πρόσωπα

Οι αναμνήσεις από τα Χριστούγεννα του παρελθόντος δεν θα είχαν την ίδια αξία, αν δεν μπορούσες να τις νοσταλγήσεις με αυτούς που τις έζησες. Όλο και κάποιος θα κάνει την αρχή στο οικογενειακό τραπέζι, θα αναφέρει ένα περιστατικό που θυμόσαστε όλοι, έπειτα κάποιος άλλος θα πάρει τον λόγο και θα καταλήξετε να γελάτε δυνατά, όλοι μαζί οικογενειακώς, για κάτι που έγινε το μακρινό 1998 στο ίδιο σαλόνι που βρίσκεστε και σήμερα.

#5 Συμμετέχεις κάθε χρόνο στην προετοιμασία ως βοηθός της οικοδέσποινας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα είσαι η βοηθός της οικοδέσποινας, της γιαγιάς ή της μαμάς σου, στην προετοιμασία του εορταστικού μενού. Μπορεί να χάσεις λίγες ώρες από τον ύπνο σου όμως, το πρωινό που θα περάσεις μαζί με την οικοδέσποινα, κάνοντας ψώνια στο σούπερ μάρκετ και μαγειρεύοντας στην κουζίνα, ξέρεις πως είναι αυτό που χρειάζεσαι, για να μπεις σε γιορτινό mood.

#6 Μοιράζεσαι κοινό, ποιοτικό χρόνο με ανθρώπους που έχουν σημασία για εσένα

Ακόμη και αν σε χωρίζει ένα μεγάλο ηλικιακό χάσμα από κάποια πρόσωπα της οικογένειάς σου, οι συζητήσεις που μοιράζεστε σε κάθε γιορτινό τραπέζι, είναι για σένα ανεκτίμητες. Και ειλικρινά, δεν θα άλλαζες αυτές τις συζητήσεις ούτε με το πιο συναρπαστικό, talk of the town πάρτι των φετινών Χριστουγέννων.

pexels-nicole-michalou-5775055.jpg

#7 Το μοίρασμα του Χριστόψωμου που σας φέρνει κοντά

Το τραπέζι είναι στρωμένο και περιλαμβάνει πεντανόστιμα πιάτα. Βρίσκεστε όλοι συγκεντρωμένοι γύρω από αυτό και περιμένετε υπομονετικά κάποιον να σταυρώσει με το μαχαίρι το Χριστόψωμο, ώστε να το μοιράσει, δίνοντας ένα γενναιόδωρο κομμάτι σε κάθε μέλος της οικογένειας. Και κάπως έτσι, ξεκινάει και επίσημα, το πιο απολαυστικό και ποιοτικό τραπέζι όλη της χρονιάς, αυτό που μοιράζεσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς πιο πολύ.

#8 Τα διαχρονικά -πλέον- πειράγματα με τα ξαδέλφια για το φλουρί της βασιλόπιτας

«Όχι, το μεγαλύτερο μέρος από το φλουρί βρισκόταν στο δικό μου κομμάτι», «κάνεις λάθος, διότι καθώς έκοβε ο παππούς το κομμάτι σου, το φλουρί βρέθηκε στο δικό μου». Αυτή είναι μία τυπική στιχομυθία ανάμεσα σε εσένα και κάποιο από τα ξαδέλφια σου, ένας διάλογος που όσες φορές και αν πραγματοποιηθεί, σε όσες διαφορετικές παραλλαγές, πάντα θα καταλήγει σε πειράγματα, γέλια και αστεία, τα οποία σε κάνουν να νιώθεις και πάλι παιδί.

#9 Θα φύγεις παίρνοντας ένα «πλούσιο» και απολαυστικό πακέτο

Αν το καθιερωμένο εορταστικό δείπνο πραγματοποιείται στο σπίτι των γονιών σου, πιθανότατα φεύγοντας θα πάρεις ένα, δύο, ίσως και τρία ταπεράκια με φαγητό, ενώ κλασικά, η μητέρα σου θα σου έχει τυλίξει λίγη βασιλόπιτα σε ένα αλουμινόχαρτο, για να την απολαύσεις το πρωί στο γραφείο, συνοδεύοντας με αυτήν τον καφέ σου.

#10 Φτάνοντας στο σπίτι σου θα σκέφτεσαι πόσο τυχερή είσαι

Περνώντας μερικές ώρες με τους ανθρώπους που αγαπάς, να είσαι σίγουρη πως επιστρέφοντας στο σπίτι σου θα νιώθεις τυχερή και γεμάτη όμορφα συναισθήματα. Θα συνειδητοποιήσεις για μία ακόμη χρονιά πως όσα και αν είναι αυτά που σε χωρίζουν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε για να έρθετε πιο κοντά, είναι ένα τραπέζι γεμάτο με νόστιμες επιλογές, οι οποίες σας επιτρέπουν να μοιράζεστε την ίδια απόλαυση!

pexels-elina-fairytale-5859774.jpg

Όλοι οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που κάνουν τα οικογενειακά, γιορτινά τραπέζια να αποτελούν τις πιο απολαυστικές «ιεροτελεστίες» της εορταστικής περιόδου. Φρόντισε, λοιπόν, να τα απολαύσεις στο έπακρο, μοιράζοντας χαρά, αγάπη και ευχές, με τους ανθρώπους που χάρη στην παρουσία τους, έχεις ζήσει πολλά ξέγνοιαστα, παραμυθένια και όμορφα Χριστούγεννα.