Είναι τα popcorn το ιδανικό snack για να χάσεις βάρος;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Είναι τα popcorn το ιδανικό snack για να χάσεις βάρος;

Τελικά μπορείς να τρως popcorn ενώ κάνεις δίαιτα;

Είναι σίγουρα πολλές οι φορές που έχεις βρεθεί σε διατροφή κι έχεις αναρωτηθεί, αν μπορείς να φας popcorn σαν snack κατά την διάρκεια της. Και χωρίς δεύτερη σκέψη ενδίδεις στον «πειρασμό» γιατί ξέρεις ότι κατά βάθος είναι αρκετά υγιεινά, εκτός και αν γεμίσεις με βούτυρο όπως στον κινηματογράφο. Εάν κάνεις κάτι τέτοιο, τότε οι θερμίδες που θα πάρεις θα είναι πολλές περισσότερες από αυτές που περίμενες.

Αν λοιπόν αγνοήσεις το βούτυρο, τα popcorn μπορούν να γίνουν ένα πολύ υγιεινό snack και ιδού μερικοί από τους λόγους.

  • Είναι ολικής αλέσεως
    Ο όρος «ολικής αλέσεως» μπορεί να σου φέρει στο μυαλό ψωμί ή ένα μπολ με βρώμη, αλλά τα popcorn λογίζονται επίσης με αυτήν την έννοια. Στην πραγματικότητα, αυτοί που τρώνε popcorn λαμβάνουν 250% περισσότερο δημητριακά ολικής αλέσεως στη διατροφή τους από ό, τι οι άνθρωποι που δεν τρώνε. Και όπως και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως, το popcorn έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (οι γυναίκες χρειάζονται 25 γραμμάρια και οι άνδρες χρειάζονται 38 γραμμάρια στη διατροφή τους ημερησίως).
  • Έχει υψηλά στατιστικά στοιχεία διατροφής
    Τα popcorn δεν έχουν μόνο πλούσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αλλά παράγουν και κάποια πρωτεΐνη. Μια μερίδα (περίπου 3½ φλιτζάνια) έχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών, περίπου 4 γραμμάρια πρωτεΐνης και 110 θερμίδες μόνο.
  • Έχουν αντιοξειδωτικά
    Μπορεί να είναι περίεργο, αλλά τα popcorn είναι γεμάτα από πολυφαινόλες. Τις ίδιες ενώσεις δηλαδή που βρίσκονται στα μούρα και το τσάι που συνδέονται με την υγεία της καρδιάς και με τον μειωμένο κίνδυνο του καρκίνου.
  • Δεν έχουν πολλές θερμίδες
    Τα popcorn είναι γεμάτα με αέρα (σκέψου πόσο μικρά είναι και πόσο μεγάλα γίνονται όταν σκάνε). Επειδή είναι ευάερο λοιπόν (αν μπορούμε να το πούμε έτσι), τρως μία αρκετά μεγάλη μερίδα χωρίς πολλές θερμίδες. Μπορείς να φας 3 ολόκληρα φλιτζάνια popcorn για μόνο 100 θερμίδες. Όχι και άσχημα.

Δες και αυτό: Το απόλυτο trick για να πετύχετε τέλειο σπιτικό pop corn!

Ακολούθησε και τα παρακάτω βήματα και φτιάξε τα δικά σου υγιεινά popcorn με γεύση ή χωρίς, εύκολα και γρήγορα.

Βάλε ένα φλιτζάνι popcorn σε μία χάρτινη σακούλα και βάλε την στον φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά μόνο. Μόλις είναι έτοιμα μπορείς να τα φας είτε σκέτα με ελάχιστο αλάτι, είτε να φτιάξεις μόνη σου 2 διαφορετικές γεύσεις.

Ρίξε μέσα στη σακούλα λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τριμμένη παρμεζάνα, και ανακάτεψε τα μέχρι να γίνουν ένα. Έτσι θα έχεις πεντανόστιμα υγιεινά popcorn με γεύση παρμεζάνα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να κάνεις και popcorn με γεύση ζάχαρη και κανέλα ή οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό μπορείς να σκεφτείς.

Αν ακόμη λοιπόν έχεις απορία σου το λέμε για τελευταία φορά, πως ναι, τα popcorn είναι το πιο υγιεινό snack που μπορείς να φας.

Δες και αυτο: Ποπ κορν με Oreo. Άν αντέχεις, μην τσιμπήσεις