Τα 5 πιο υγιεινά σνακ του 2021

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τα 5 πιο υγιεινά σνακ του 2021

Μερικά δεν θα τα φανταζόσουν ποτέ.

Τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί αυξημένη ζήτηση για vegan και χορτοφαγικά τρόφιμα. Σύμφωνα με τον Διδάκτορα Ali Webster, υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον για την κατανάλωση περισσότερων φυτικών πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι τρώνε λιγότερες ζωικές πρωτεΐνες.

Ανεξάρτητα από αυτό μπορούμε όλες να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να επιλέγουμε νόστιμα γεύματα που περιέχουν όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό συστατικά. Καθημερινά βρισκόμαστε όλες υπό πίεση αφού οι υποχρεώσεις δεν σταματούν ποτέ. Περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας στο γραφείο και συχνά αφήνουμε την διατροφή μας στην τύχη της. Το delivery γίνεται συνήθεια και κάπως έτσι όλα μας τα γεύματα-σνακ είναι πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά.

Τα καλύτερα σνακ για όλες τις ώρες

Το μυστικό είναι να αποφεύγεις όσο γίνεται τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Υπάρχουν πάντα σνακ που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο για να τα φτιάξεις, είναι χαμηλά σε θερμίδες και παράλληλα πολύ θρεπτικά για τον οργανισμό.

1) Αμύγδαλα

Μια μερίδα αμύγδαλα περιέχει περίπου 163 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 11 γραμμάρια λίπους και 6 γραμμάρια υδατανθράκων. Αποτελούν ιδανικό σνακ για δεκατιανό και απογευματινό και μπορείς να τα συνοδέψεις με τα αγαπημένα σου φρούτα.

2) Ρεβύθια

Είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες και μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια το κρέας και τα ψάρια. Τα chips από ρεβίθια, οι μπάρες και τα δημητριακά διευκολύνουν είναι εξαιρετικές προσθήκες στο διατροφολόγιό σου.

3) Ρυζογκοφρέτες

Χαμηλές σε θερμίδες (35kcal η μία) και πλούσιες σε γεύση μπορούν να χωρέσουν σε κάθε ταπεράκι που κουβαλάς καθημερινά στην τσάντα σου. Δοκίμασέ τες με τυρί και γαλοπούλα, με μέλι, ταχίνι ή ό,τι άλλο σου αρέσει.

4) Τοστ με αυγό

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και θα σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες. Πρόσθεσέ το σε τοστ, σάντουιτς ή αραβικές πίτες και απόλαυσέ το κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5) Γιαούρτι

Περιέχει ασβέστιο και μια μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, περίπου 12 γραμμάρια ανά 200 γραμμάρια. Η πρωτεΐνη ενισχύει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης, καθώς ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού. Μπορείς να το απολαύσεις με φρέσκα φρούτα, δημητριακά, μέλι και διάφορα άλλα toppings της αρεσκείας σου.



Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com

Κάνε κλικ εδώ για να βρεις 6 υγιεινά σνακ που μπορείς να πάρεις μαζί σου στο γραφείο.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικά ακόμη υγιεινά σνακ που μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου.